Nema predaje

Evo kako su u Hrvatskom plivačkom savezu reagirali na suspenziju LEN-a

Ivana Vaupotić

Imamo podršku Svjetske organizacije vodenih sportova da raskrinkamo kriminalne radnje u LEN-u - poručio je Vladislav Veselica, predsjednik HPS-a



RIJEKA Sada je i službeno, Europska organizacija vodenih sportova (LEN) suspendirala je Hrvatski plivački savez na godinu dana zbog pisma kojim poziva nacionalne saveze da predlože svoje eventualne kandidate za čelnike krovne organizacije europskoga plivanja na prijeveremenim izborima, što bi se trebali održati 5. veljače 2022. godine u Parizu. Suspenzija je počela 6. studenoga, a trajat će godinu dana, s tim da se odnosi samo na čelnike i dužnosnike HPS-a, a ne plivače, koji će i dalje na svim natjecanjima LEN-a moći plivati pod hrvatskom zastavom.


– Ovo je sramotna politizacija sporta s ciljem da se onemogući glasanje HPS-a na izvanrednim izborima za vodstvo LEN-a u Parizu. Nitko se u Hrvatskom plivačkom savezu nije ogriješio niti na jedan akt LEN-a. Imamo podršku Svjetske organizacije vodenih sportova da raskrinkamo kriminalne radnje u LEN-u. Iskoristit ćemo sva legalna sredstva za žalbu, nećemo se predati – poručio je Vladislav Veselica, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza.