Baku profitirao

Europska gimnastička federacija odredila nove termine i domaćine međunarodnih natjecanja

Hina

Ana Đerek

Ana Đerek

Pariz je odustao od EP-a za gimnastičarke, domaćinstvo je prihvatio Baku koji je još ranije dobio organizaciju EP-a za gimnastičare



ZAGREB Europska gimnastička federacija donijela je odluke o novim datumima i domaćinima europskih prvenstava za sportsku i ritmičku gimnastiku, koja su bila odgođena zbog pandemije covida-19. Tako će Europsko prvenstvo u muškoj sportskoj gimnastici ugostiti Baku od 9. do 13. prosinca 2020. godine, a isti grad biti će domaćin i EP-a u ženskoj sportskoj gimnastici od 17. do 20. prosinca 2020. Kijev će, pak, od 26. do 29. studenoga 2020. organizirati Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici, objavio je u četvrtak Hrvatski gimnastički savez.


Europsko prvenstvo za gimnastičare trebalo se održati od 27. do 31. svibnja u Bakuu, za ritmičarke od 21. do 24. svibnja u Kijevu, a za žensku sportsku gimnastiku od 30. travnja do 3. svibnja u Parizu. Francuski gimnastički savez nedavno je odustao od mogućnosti organizacije EP-a u nekom drugom terminu, pa je Baku odlučio preuzeti oba domaćinstva.


“Ove odluke Izvršni odbor donio je na osnovu trenutnih informacija iz nacionalnih federacija i situacije u Europi kakva je sada. U ovom trenutku mislimo da je moguće na jesen organizirati ova natjecanja. No, Europska gimnastička federacija tijekom sljedećih mjeseci nastavit će ocjenjivati cijelu situaciju. Ako situacija ne bude dovoljno sigurna, reagirati ćemo u skladu s time. Zdravlje sportaša, trenera i gledatelja ostaje naša glavna briga”, rekao je predsjednik Europske gimnastičke federacije Farid Gajibov.