Sportska Hrvatska

Enrico Marotti sa Sinkovićima promovira Hrvatsku

Zlatko Horvat

Enrico Marotti

Enrico Marotti

CRO race, Downhill Mali Lošinj i Mitas 4 Islands uključeni su u projekt budući da svojom međunarodnom prepoznatljivošću i ugledom mogu doprinijeti promociji turizmaRIJEKA Sandra Perković, Donna Vekić, Dina Levačić, braća Sinković i braća Fantela dio su projekta Sportska Hrvatska za 2020. godinu, koji je Hrvatska turistička zajednica podržala sa 8.100.000,00 kuna. Riječ je o programu putem kojeg HTZ ostvaruje suradnju s organizatorima vrhunskih sportskih događaja u Hrvatskoj, kao i s vrhunskim hrvatskim sportašima u cilju dodatne promocije hrvatskog turizma na emitivnim tržištima.


– Hrvatska je u međunarodnim okvirima najprepoznatljivija po sportu i turizmu zbog čega je promocija turizma kroz sport vrlo učinkovit alat u daljnjem međunarodnom pozicioniranju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije – izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši da se među 24 odabrana projekta njih 14 odnosi na suradnju s hrvatskim sportašima i sportskim kolektivima, dok se deset projekata odnosi na sportska događanja.


Među sportskim događajima koja su uključena u projekt Sportska Hrvatska su: biciklističke utrke CRO race, Downhill Mali Lošinj i Mitas 4 Islands, teniski turnir WTA Croatia Bol Open, natjecanje u ekstremnim sportovima Pannonian Challenge, svjetski kup u gimnastici Dobro World Cup, Europsko klupsko taekwondo prvenstvo, turnir u košarci Lipik 3×3 Challenger, Judo Grand Prix Zagreb, te kvalifikacije za Davis Cup.
Suradnja je ostvarena i Hrvatskim košarkaškim savezom, Hrvatskim vaterpolskim savezom, Hrvatskom judo reprezentacijom, Hrvatskim odbojkaškim savezem, Hrvatskim plivačkim savezom, veslačima Valentom i Martinom Sinkovićem, Ivicom Kostelićem za jedrenje, daljinskom plivačicom Dinom Levačić, svjetskim prvakom u jedrenju na dasci Enricom Marottijem, tenisačicom Donnom Vekić, atletičarkom Sandrom Perković te jedriličarima Elenom Vorobevom, Tončijem Stipanovićem te Šimom i Mihovilom Fantela.


Za sudjelovanje u projektu mogli su se prijaviti organizatori višednevnih vrhunskih sportskih međunarodnih natjecanja koji svojom međunarodnom prepoznatljivošću i ugledom mogu doprinijeti promociji turizma, kao i vrhunski hrvatski sportaši, osvajači odličja na europskim, svjetskim i olimpijskim natjecanjima, odnosno natjecatelji na značajnim međunarodnim sportskim natjecanjima.