Novi uspjeh

Enrico Marotti osvojio novu titulu na PH u jedrenju na dasci održanom u Splitu

Marina Kirigin

Enrico Marotti i vesela ekipa iz Voloska na splitskoj fešti

Enrico Marotti i vesela ekipa iz Voloska na splitskoj fešti

Lukanović, Legac, Vuksanović i ja uzeli smo medalje i još jednom dokazali da je Volosko surferski »spot«, idealna lokacija za jedrenje na dasci – rekao je Marotti



OPATIJA  Vološćanski surfer Enrico Marotti još je jednom potvrdio svoju dominaciju. Na Prvenstvu Hrvatske u jedrenju na dasci u disciplini foil održanom u Splitu po buri jačine 8 do 15 čvorova, Marotti se nakon dvaju održanih plovova popeo na najviše postolje u seniorskoj konkurenciji. Iza njega plasirao se član kluba domaćina regate Luka Maratović (Labud), a treće mjesto pripalo je Anti Berlengi iz Podstrane. Igor Lukanović iz Istre slavio je u konkurenciji master, iza njega plasirao se član Voloska Igor Legac, a treći je bio Branko Aničić iz Postrane. Palma Cargo (Labud) najbolji je junior, viceprvak je postao Marko Vuksanović (Opatija), a treći je bio Bartol Urem (Labud).


– Sretan sam i zahvalan na još jednoj tituli. No, ono na što sam još ponosniji jest da je ekipa koja se skuplja i jedri u Voloskom, na našoj tramontani, postigla izuzetno zapažene rezultate. Lukanović, Legac, Vuksanović i ja uzeli smo medalje i još jednom dokazali da je Volosko surferski »spot«, idealna lokacija za jedrenje na dasci – rekao je Marotti, podsjetivši kako u prilog tomu govori i činjenica da su na prvenstvu Hrvatske u slalomu, održanom u Voloskom u rujnu, članice vološćanskog kluba Vedrana Brnčić i Nika Cuculić bile druga i treća, Marko Makek viceprvak Hrvatske, a Fernando Kirigin brončani u kategoriji master, dok su do titula u juniorskoj kategoriji došla i braća Mistral.


– Možda nismo svi iz istog kluba, ali svi ovi jedriličari jedre na vološćanskoj tramontani. Zato sam izuzetno ponosan na tu scenu koja jača iz dana u dan – zaključio je Marotti.