Mirko Filipović

Emotivni oproštaj Cro Copa nakon moždanog udara: ‘Hvala svima koji ste bili uz mene u pobjedama i porazima’

P. N.

Foto Boris Scitar / PIXSELL

Foto Boris Scitar / PIXSELL



Nakon što je sinoć javno objavio kako zbog moždanog udara prekida borilačku karijeru, Mirko Filipović Cro Cop sa svojim se fanovima oprostio i putem svojeg Facebooka.


Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti;


Dragi prijatelji, vjerujem da već manje više svi znate da je moja zadnja borba bila i posljednja u mojoj karijeri! To sam više puta govorio i opet se vraćao u borbe jer je to bilo jače od mene ali ovo sada je konačno zbogom!




U ponedjeljak sam na jutarnjem treningu tokom jedne vježbe doživio puknuće vene u vratu i imao izljev krvi u mozak odnosno moždani udar! Odmah sam hospitaliziran a imao sam i jako puno sreće u svemu tome jer sam mogao u boljoj varijanti ostati mrtav na licu mjesta a u goroj paraliziran i izdeformiran.


Moždani udar je posljedica ozljede na treningu i nema veze sa borbama kako će neki sigurno zaključiti. Danas sam izašao iz KB Dubrava i želim se zahvaliti osoblju neurologije, a posebno dr. Bašiću na tretmanu i terapijama. Srećom nemam nikakvih vidljivih posljedica iako moždani udari jako često paraliziraju i deformiraju i tijelo i lice.


Ja sam to srećom izbjegao i nadam se da će tako i ostati.


Sada me čeka faza oporavka koja bi trebala trajati oko 3 mjeseca a do tada samo mirovanje i lijekovi ali proći će i to. Zahvaljujem se svima koji su me pratili i podržavali tokom moje 22 godišnje karijere. Imao sam zaista jako dugu i bogatu karijeru i napuštam borilački sport, i MMA i K-1 sretan i ispunjen. Hvala svima koji ste bili uz mene i u pobjedama i u porazima jer sve je to život, i usponi i padovi!