Joe Burrow

Ovo je najplaćeniji igrač NFL-a u povijesti. Upravo je potpisao 275 milijuna dolara težak ugovor

Hina

Reuters

Reuters



Vođa napada Cincinnati Bengalsa Joe Burrow dogovorio je dodatnih pet godina ugovora sa svojom dosadašnjom momčadi za 275 milijuna američkih dolara, što ga čini najbolje plaćenim igračem u povijesti Nacionalne lige američkog nogometa (NFL), objavili su američki mediji.


Ugovor uključuje zajamčenih 219 milijuna američkih dolara, objavio je američki ESPN.


Burrow je u prošloj sezoni imao 68,3% točnih dodavanja kojima su njegovi suigrači osvojili 4475 jarda i ostvarili 35 polaganja (touchdown). Bengalsi su osnovni dio sezone završili s učinkom 12-4 i osvojili naslov prvaka sjeverne divizije u svoje konferenciji (AFC).




Malo im je nedostajalo da drugu sezonu zaredom dođu i na Super Bowl, jer su ih Kansas City Chiefs u utakmici za naslov u AFC-u pobijedili s tijesnih 23-20, a kasnije i osvojili Lombardijev trofej.


Danas 26-godišnji Burrow je 2020. bio prvi izbor NFL drafta, a za Bengalse je u svojoj ‘rookie’ sezoni nastupio u deset utakmica. Svojim je dodavanjima osvojio 2688 jarda za 13 polaganja, uz pet presječenih dodavanja.


U prve tri sezone je njegovim dodavanjima osvojeno 11.774 jarda, postignuta su 82 ‘touchdowna’, a imao je 31 presječeno dodavanje.