Hanžekovićev memorijal

Dvije najbolje skakačice u vis na svijetu potvrdile dolazak na Hanžekovićev memorijal

Hina

Ana Šimić

Ana Šimić

U možda i najjačem ovogodišnjem natjecanju skakačica u vis nastupit će i tri najbolje hrvatske visašice - Ana Šimić (178 cm), Tihana Jeletić (178 cm) i Sara Aščić (176 cm)ZAGREB Dvije najbolje skakčice u vis na svijetu Ukrajinke Julija Levčenko i Jaroslava Mahučih dolaze na 70. Hanžekovićev memorijal, koji se održava 15. rujna na stadonu Mladost u Zagrebu, objavili su u nedjelju organizatori.


Ukrajinke Levčenko i Mahučih su jedine ove sezone preskočile dva metra i s preskočenih 200 cm dijele prvo mjesto na ljestvici visašica.


Levčenko je svjetska doprvakinja iz Londona 2017., a godinu dana ranije skakala je i na Hanžekovićevom memorijalu. Mahučih je svjetsko srebro osvojila na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi, gdje je s preskočenih 204 cm postavila i svjetski rekord za atletičarke mlađe od 20 godina.
Činjenicu da će skok u vis ove godine biti jedna od najkvalitetnijih disciplina na Hanžeku potvrđuje i to da će na stadionu Mladosti 15. rujna skakati i Nicola McDermott, četvrta na svjetskoj ljestvici visašica (198 cm), te Erika Kinsey koja je na toj listi trenutačno peta (195 cm).


U možda i najjačem ovogodišnjem natjecanju skakačica u vis nastupit će i tri najbolje hrvatske visašice – Ana Šimić (178 cm), Tihana Jeletić (178 cm) i Sara Aščić (176 cm).


Privremena startna lista skakačica u vis


Julija Levčenko           UKR
Jaroslava Mahučih      UKR
Erika Kinsey                ŠVE
Nicola McDermott       AUS
Ana Šimić                   HRV
Sara Aščić                  HRV
Tihana Jeletić             HRV