Tour de France

Drugoplasirani s prošlog izdanja Toure de Francea odustao od ovogodišnjeg nastupa nakon ozljede

Hina

Primož Roglić/Foto REUTERS

Primož Roglić/Foto REUTERS

Roglič se ozlijedio u trećoj etapi prilikom pada, ali je nastavio voziti



LJUBLJANA Drugoplasirani biciklist sa prošlogodišnjeg Tour de Francea Slovenac Primož Roglič (31) odustao je od daljnjeg nastupa na Touru zbog ozljede te nakon što je u subotnjoj osmoj etapi imao zaostatak od 35 minuta. To je u nedjelju objavila njegova ekipa Jumbo-Visma.


Roglič se ozlijedio u trećoj etapi prilikom pada, ali je nastavio voziti. No, zaostatak od 35 minuta u osmoj etapi bio je znak da je najbolje za njega da odustane od daljnjeg nastupa na Touru, kojeg je prošle godine izgubio u zadnjoj etapi, u utrci na kronometar, od svog sunarodnjaka Tadeja Pogačara.


“Odluku o odustajanju donijeli smo zajedno, jer u ovim okolnostima nema smisla nastaviti utrku. Jako sam razočaran što moram napustiti Tour de France, a sada je prioritet oporavak i fokusiranje na nove ciljeve”, objavio je Primož Roglič, koji je posljednjih godina imao odlične rezultate na Grand Tour utrkama.




Dva puta je osvojio španjolsku Vueltu (2019, 2020), prošle godine na Tour de Franceu bio je drugi, a 2018. četvrti, dok je na utrci Giro d’Italia osvojio treće mjesto 2019. godine.


Nakon osme etape vodstvo u ukupnom poretku Tour de Francea preuzeo je prošlogodišnji pobjednik 22-godišnji Slovenac Tadej Pogačar, koji ima minutu i 48 sekundi prednosti ispred Belgijanca Wout van Aerta, a 4:38 minute u odnosu na Kazahstanca Alekseja Lucenka, koji je treći.