Kakav posao

Dres Diega Maradone nije više najskuplje prodani artikl na Heritage Auctionsu, baseball kartica otišla je za 12,6 milijuna dolara

Hina

Dosadašnji vlasnik kartice bio je Anthony Giordano, poduzetnik iz New Jerseyja koji se bavi zbrinjavanjem otpada, a koji ju je 1991. kupio za 50.000 dolara



NEW YORK  Rijetka baseball kartica Mickeyja Mantlea u savršenom stanju prodana je u nedjelju za 12,6 milijuna dolara i tako je postala najvrijednija sportska memorabilija koja je prodana na aukciji.


Kartica koja je prodana na Heritage Auctionsu premašila je dosadašnji rekord, ostvaren u svibnju, koji je držao dres Diega Maradone iz utakmice u kojoj je na SP 1986. zabio gol rukom protiv Engleske, a koji je bio prodan za 9,3 milijuna dolara.


Dosadašnji vlasnik kartice bio je Anthony Giordano, poduzetnik iz New Jerseyja koji se bavi zbrinjavanjem otpada, a koji ju je 1991. kupio za 50.000 dolara.




Mickey Mantle je jedan od najboljih igrača u povijesti baseballa, koji je cijelu karijeru (1951-68) igrao za New York Yankeese, a 1974. ušao je u Kuću slavnih. Kartica koja je prodana za rekordan iznos je iz njegove “rookie” sezone, a izdala ju je 1952. godine kolekcionarska kompanija Topps.