S teniskih terena

Donna Vekić u Linzu svladala polufinalisticu Australian Opena, Borna Ćorić u četvrtfinalu Montpelliera

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić prepustila je tek dva gema Ukrajinki Jastremskoj



MONTPELLIER Hrvatski predstavnici Donna Vekić i Borna Ćorić pobjedama su ušli u četvrfinala na WTA turniru u austrijskom Linzu i ATP turniru u francuskom Montpellieru.


Donna Vekić je u prvom nastupu na WTA turnira iz Serije 500 u austrijskom Linzu u drugom kolu pobijedila nedavnu polufinalisticu Australian Opena i 29. tenisačicu svijeta, Ukrajinku Dajanu Jastremsku – 6-1, 6-1. Ukrajinka je povela s 1-0 na samom početku, a Donna je nakon toga do kraja susreta izgubila još svega jedan gem i za 66 minuta igre prošla u četvrtfinale.


Zabila je četiri asa uz 67 posto pogođenog prvog servisa, a iskoristila je pet od osam break-lopti , a Jastremska niti jednu od tri. Vekić će u petak igrati protiv 52. igračice na WTA listi, Francuskinje Clare Burel.




Borna Ćorić uspješno je započeo ovotjedni nastup na ATP turniru iz Serije 250 u francuskom Montpellieru, prvi hrvatski tenisač je kao 4. nositelj bio slobodan u prvom kolu, a zatim je u četvrtak osigurao nastup u četvrtfinalu uvjerljivom pobjedom nad Španjolcem Pedrom Martinezom (ATP-99.) – 6-4, 6-0.


Borna je više posla imao u prvom setu koji je riješio nakon breaka u trećem gemu, u drugoj je dionici slavio za svega 31 minutu, bez izgubljenog gema. Ukupno je zabio osam asova uz 57 posto prvog servisa, a realizirao je četiri od sedam break-lopti.


Sljedeći suparnik  našem igraču bit će Talijan Flavio Cobolli