Turnir u Palermu

Donna Vekića svladala Arantxu Rus u 1. kolu Palerma, Petra Martić kreće protiv Belgijke Van Uytvanck

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Vekić će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja Slovenke Polone Hercog (WTA - 45.) i Talijanke Elisabette Cocciaretto (WTA - 156.)PALERMO Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 24.) postala je prvom pobjednicom u nastavku sezona na WTA Touru tako što je u dvoboju 1. kola na WTA turniru u talijanskom Palermu svladala Nizozemku Arantxu Rus (WTA – 70.) sa 6-1, 6-2 za 75 minuta igre.


Vekić će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja Slovenke Polone Hercog (WTA – 45.) i Talijanke Elisabette Cocciaretto (WTA – 156.).


Tek nešto više od pola sata igre trebalo je 24-godišnjoj Osječanki za osvajanje prvog seta u kojem je 29-godišnja Nizozemka osvojila prvi gem, ali nijedan više nakon toga.
Štoviše, Vekić je nanizala osam gemova, povela s ‘breakom’ prednosti i u drugom setu te imala četiri prilike za vodstvo 3-0. Promašila je Donna nekoliko laganih forhenda i nakratko vratila Nizozemku u meč.


Rus je uspjela izjednačiti na 2-2, ali je Vekić uskoro ponovno zagospodarila terenom i novim ‘breakom’ za vodstvo 4-2 stvorila prednost koju više nije ispustila iz ruku te još jednim, šestim oduzetim servisom u meču stigla do uvjerljive pobjede.


Vekić je iskoristila 6 od 13 prilika za ‘break’ i spasila tri od četiri ‘break-lopte’ koje je imala Rus. Nizozemka je posebno bila ranjiva na svom drugom servisu, na kojem je osvojila samo tri od 15 poena.


U Palermu je i najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 15.) koja je postavljena za prvu nositeljicu, a u utorak će u 1. kolu igrati protiv Belgijke Alison Van Uytvanck (WTA – 57).