WTA Miami

Donna Vekić poražena u 2. kolu Miamija, pobjeda Arine Sabalenke

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Bjeloruskinja je odigrala prvi meč u Miamiju nakon smrti njenog bivšeg partnera Konstantina Kolcova



MIAMI  Hrvatski tenis je u petak ostao i bez posljednje predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji WTA 1000 turnira u Miamiju, nakon što u meču 2. kola Ruskinja Jekaterina Aleksandrova (WTA – 16.) svladala Donnu Vekić (WTA – 34.) sa 6-3, 6-4 za 83 minute.


Najbolju hrvatsku tenisačicu u poraz su odvele neiskorištene prilike za oduzimanje servisa suparnici. Osječanka ih je imala devet tijekom meča, ali je Aleksandrova svaki put izbjegla ‘break’.


Vekić je već u prvom gemu imala prvu ‘break’-loptu, potom još dvije u trećem, da bi u šestom gemu izgubila servis bez osvojenog poena. Aleksandrova do kraja seta nije izgubila nijedan poen na servisu i tako došla do početne prednosti.




U drugom gemu drugog seta, najdužem u meču, hrvatska tenisačica je propustila čak pet prilika za ‘break’. Ono što nije njoj uspjelo, 29-godišnja Ruskinja je učinila u sedmom gemu i oduzela servis Vekić. Posljednju priliku za preokret Osječanka je imala kad je Aleksandrova servirala za pobjedu ali je od 30-40 ruska tenisačica nanizala tri poena i izborila plasman u 3. kolo, gdje ju čeka sunarodnjakinja Anastasia Pavljučenkova.


Druga tenisačica svijeta, Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, odigrala je prvi meč u Miamiju nakon smrti njenog bivšeg partnera Konstantina Kolcova, koju je policija u Miamiju proglasila samoubojstvom. Sabaljenka je u četvrtak putem društvenih mreža objavila da je prekinula svoj odnos s bivšim bjeloruskim hokejašem, ali je zamolila za poštovanje njene privatnosti te najavila da neće davati izjave tijekom Miami Opena.


U petak je izašla na teren protiv svoje najbolje prijateljice na WTA Touru, Španjolke Paule Badose, i svladala ju u dva seta sa 6-4, 6-3. Bila je to njena treća uzastopna pobjeda nad Badosom u međusobnim dvobojima, u kojima sada vodi 3-2. Za plasman u osminu finala 25-godišnja Bjeloruskinja će igrati protiv Ukrajinke Anheline Kalinine (WTA – 36.) koja je u 2. kolu svladala Dankinju Caroline Wozniacki.


Program u Miamiju je u petak počeo s pet sati zakašnjenja, zbog snažne kiše.