Australian Open

Donna Vekić i Petra Martić prve od hrvatskih predstavnica otvaraju nastup u Melbourneu, poznato je i tko je upao na Đokovićevo mjesto

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Donnu Vekić noćas čeka susret protiv Amerikanke Alison Riske, a Petru Martić susret protiv Švicarske Jile Teichmann



MELBOURNE  Određen je raspored odigravanja susreta prvoga dana prvog ovogodišnjeg teniskog “grand slam” turnira, Australian Opena koji u ponedjeljak počinje u Melbourneu, a od hrvatskih predstavnika nastupit će Donna Vekić i Petra Martić.


Dvoboj Vekić, trenutačno 79. igračice svijeta, protiv Amerikanke Alison Riske, 46. na WTA ljestvici, postavljen je kao treći iza 1 sat (u noći s nedjelje na ponedjeljka) na terenu broj 13, dok će meč Martić, 57. na svijetu, protiv Švicarke Jil Teichmann, 34. na WTA listi, biti četvrti na terenu broj 8 također iza 1 sat po hrvatskom vremenu.


Vekić i Riske dosada su igrale pet puta, Vekić vodi sa 3-2, a slavila je i u njihovom posljednjem susretu na Tenerifima prošle godine.




Martić i Teichmann se dosada nisu sretale.


Umjesto Novaka Đokovića u turnir je ušao 150. tenisač svijeta Talijan Salvatore Caruso. Njega očekuje susret protiv Đokovićevog sunarodnjaka Srđana Kecmanovića.