Australian Open

Donna Vekić i Petra Martić ispale s Australian Opena, obje hrvatske predstavnice izgubile u prvom kolu

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Posljednja hrvatska predstavnica Ana Konjuh u utorak će u 1. kolu igrati Amerikanke Shelby Rogers



MELBOURNE  Nakon što je Donna Vekić poražena na startu Australian Opena, u ponedjeljak se je isto dogodilo i Petri Martić. Ona je izgubila od Švicarke Jil Teichmann, 34. na WTA listi, sa 3-6, 3-6.


Martić je odlično krenula u meč i na startu odmah oduzela servis protivnici. Nažalost, već u sljedećem gemu je izgubila stečenu prednost, a u šestom gemu Teichmann je došla do još jednog breaka za vodstvo 4-2. Do kraja seta nije dopustila Martić da ugrozi njezin servis i dobila je prvi set sa 6-3.


U drugom setu Švicarka je prva došla do breaka i vodstva 3-1. Martić je imala priliku vratiti izgubljeni servis u šestom gemu, imala je tri break lopte, ali nije ih uspjela realizirati. Nakon toga Martić više nije bila u prilici za break, već je još jednim izgubljenim servisom poražena nakon sat i 15 minuta igre.




Martić je napravila 30 neprisiljenih grešaka, 16 više od svoje protivnice.


Prije toga Donna Vekić je u 1. kolu Grand Slam turnira Australian Opena poražena od Amerikanke Alison Riske sa 2-6, 2-6 poslije sat i 13 minuta igre.  Vekić tijekom cijelog meča nije imala niti jednu priliku za break, a napravila je 27 neprisiljenih grešaka, odnosno 16 više od svoje protivnice.


Posljednja hrvatska predstavnica Ana Konjuh u utorak će u 1. kolu igrati Amerikanke Shelby Rogers, 36. igračice svijeta. Dosad su se jednom susrele, 2015. u Nottinghamu i Konjuh je slavila.