Prvi tenisač svijeta

Đokovićeve pretpostavke: “Najrealnije je da će se sezona nastaviti na zemlji početkom rujna u Madridu i Rimu”

Hina

Novak Đoković

Novak Đoković

Konačna odluka o održavanju US Opena u New Yorku trebala bi biti donesena do kraja ovog mjeseca - rekao je Đoković



BEOGRAD Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković smatra da će se teniska sezona, koja je prekinuta u ožujku zbog pandemije koronavirusa, nastaviti početkom rujna u Europi prije nego u SAD-u, ocijenivši pritom “ekstremnima ” zdravstvene uvjete određene za US Open.


“Ništa nije sigurno. Konačna odluka o održavanju US Opena u New Yorku, jednom od epicentara epidemije koronavirusa u SAD-u, trebala bi biti donesena do kraja ovog mjeseca”, kazao je Đoković koji obnaša dužnost predsjednika Vijeća igrača ATP-a.


“Ono što se meni čini trenutačno realnije je da će se sezona nastaviti na zemlji početkom rujna u Madridu, Rimu ili nekom drugom turniru prije Roland-Garrosa“, dodao je.




Srpski tenisač, koji trenutačno organizira humanitarni turnir Adria Tour (od 13. lipnja do 5. srpnja), ponovio je svoje stajalište o zdravstvenim mjerama za US Open, pozivajući organizatore da postignu “kompromis” s igračima.


Pritom je posebno istaknuo obaveznu karantenu od 14 dana koju su tenisači obavezni proći kada slete na američko tlo kao i nemogućnost da sa sobom povedu više članova svoje ekipe te da moraju biti smješteni u hotelima pored zračne luke.


“To bi značilo da nemamo pristup teniskim terenima, dakle da nemamo mogućnosti trenirati”, pojasnio je trostruki osvajač US Opena (2011., 2015. i 2018.).


“To su ekstremni uvjeti i ne znam baš da su održivi. Većina igrača s kojima sam do sada razgovarao imaju negativno stajalište prema mogućnosti da idu tamo”, dodao je.


I dok su ATP i WTA turniri prekinuti od sredine ožujka, za sada se zna da bi se Masters 1000 u Cincinnatiju, kojeg je prošle godine osvojio Daniil Medvedev, trebao održati od 16. do 23. kolovoza, a US Open od 24. kolovoza do 13. rujna.


Wimbledon  je otkazan zbog pandemije koronavirusa, a Roland-Garros je odgođen za kraj rujna.