Wimbledon

Đoković je pokazao svoju veličinu nakon poraza: “Carlos ima ono najbolje od mene, Rafe i Rogera”

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Iskreno, nikada nisam igrao s tenisačem poput njega - rekao je Nole



RIJEKA Novak Đoković nije štedio komplimente na račun svojeg suparnika u finalu Wimbledona. Srpski tenisač usporedio je Carlosa Alcaraza s Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.


– Ljudi su unazad godinu dana govorili da Alcaraz u sebi posjeduje elemente Rogera, Rafe i mene. Moram se složiti s tim, mislim da čovjek doslovno posjeduje ono najbolje od nas trojice. U prvom redu, to je mentalna snaga i prava zrelost, iznenađujuća za nekoga tko ima tek 20 godina. Ima natjecateljski i borbeni duh kakav smo godinama gledali kod Rafe, a bekhend mu ima neke sličnosti s mojim udarcem. Dvoručni bekhend, obrana, sposobnost prilagodbe… Mislim da je to bila moja snaga dugi niz godina, a ima ju i Alcaraz – kazao je Đoković.


Nije tu stao…




– Iskreno, nikada nisam igrao s tenisačem poput njega. Roger i Rafa imaju svoje očite prednosti i slabosti, a Carlos je vrlo kompletan igrač. Ponavljam, posjeduje nevjerojatnu sposobnost prilagodbe i mislim da je to ključ dugovječnosti i uspješne karijere na svim razinama – rekao je Novak.