Izgubili u dva seta

Dodig nije uspio u paru s Krajicekom doći do naslova u Washingtonu

Hina

Foto Dubravka Petric PIXSELL

Foto Dubravka Petric PIXSELL

Za Dodiga i Krajiceka ovo je bio treći nastup u finalu, ali ostali su na jednom naslovu osvojenom u LyonuHrvatski teniač Ivan Dodig nije uspio s Amerikancem Austinom Krajicekom osvojiti naslov u konkurenciji parova na ATP turniru u Washingtonu, uspješniji od njih su u finalu bili Australac Nick Kyrgios i Amerikanac jack Sock sa 7-5, 6-4.


Za Dodiga i Krajiceka ovo je bio treći nastup u finalu, ali ostali su na jednom naslovu osvojenom u Lyonu u svibnju, dok su potom izgubili završni dvoboj u Roland Garrosu te sada i u Washingtonu.


Kyrgios je, pak, u Washingtonu osvojio “dvostruku krunu” jer je prije finala parova bio upješan i u finalu u pojedinačnoj konkurenciji nadigravši Japanca Yoshihita Nishioku sa 6-4, 6-3. Za Kyrgiosa je to sedmi pojedinačni naslov u karijeri, ali prvi nakon točno tri godine kada je također bio pobjednik u Washingtonu. Za 27-godišnjeg “zločestog dečka” svjetskog tenisa trijumf u Washingtonu je nagrada za najkonstantniju sezonu u posljednje vrijeme, a stigao je mjesec dana nakon nastupa u finalu Wimbledona u kojem je izgubio od Novaka Đokovića.


REZULTATI FINALA,
pojedinačno:


Nick Kyrgios (Aus) – Yoshihito Nishioka (Jap) 6-4, 6-3


paovi:


Nick Kyrgios/Jack Sock (Aus/SAD) – IVAN DODIG/Austin Krajicek (HRV/SAD/4) 7-5, 6-4