Optimizam

Direktor biciklističke utrke Giro d’Italia: “U ovom trenutku mi planiramo održati utrku s gledateljima”

Hina

Konačnu odluku donijet će lokalne i nacionalne vlasti, dok ćemo se mi držati pravila koja će nam biti određena - rekao je Mauro VegniRIM Direktor biciklističke utrke “Giro d’Italia”, koja bi se ove godine trebala održati od 3. do 25. listopada, Mauro Vegni izjavio je kako njegov organizacijski odbor planira održati natjecanje uz prisutstvo gledatelja pored trase.


Ovogodišnji “Giro” trebao se održati od 8. do 31. svibnja


“Konačnu odluku donijet će lokalne i nacionalne vlasti, dok ćemo se mi držati pravila koja će nam biti određena. U ovom trenutku mi planiramo održati utrku s gledateljima”, izjavio je Vegni za talijanski sportski dnevnik “Gazzetta dello Sport”.
Ovogodišnji “Giro” trebao se održati od 8. do 31. svibnja, a prve tri etape su bile planirane u Mađarskoj. Taj mađarski dio se neće voziti u listopadu, već će start biti prebačen na jug Italije, na Siciliju ili u Kalabriju.


Prema trenutačnom planu Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI), biciklistička sezona koja je zbog pandemije koronavirusa prekinuta od sredine ožujka trebala bi se nastaviti 1. kolovoza jednodnevnom utrkom “Strade Bianche” u talijanskoj pokrajini Toskani.