Očekivane promjene

Dijamanta liga umjesto u Rabatu kreće u engleskom Gatesheadu, miting iz Rima zbog EURO-a seli u Firencu

Hina

Sandra Perković/Foto REUTERS

Sandra Perković/Foto REUTERS

Kalendar natjecanja za 2021. i dalje je podložan promjenama zbog globalne zdravstvene situacije, dodali su organizatori



LONDON Velika Britanija će biti domaćin prvog atletskog mitinga iz Dijamantne lige u 2021. na stadionu Gateshead International u svibnju, nakon što je zbog ograničenja povezanih s COVIDom-19 otkazan miting u Maroku, objavili su u petak organizatori.


Rabat je trebao biti domaćin prvog mitinga 23. svibnja, međutim sada će ta čast pripasti Gatesheadu. Dijamantna liga počinje u svibnju, a završava u rujnu.


To će biti prvi put nakon 2010. da Gateshead ugošćuje Dijamantnu ligu.




“Bilo nam je apsolutno važno da budemo u stanju podržati pripreme naših atletičara za Tokio tako da im organiziramo natjecanje na svjetskoj razini sljedeći mjesec, ali i da pomognemo Dijamantnoj ligi”, izjavila je predsjednica britanskog atletskog saveza Joanna Coates.


Dijamantna liga je objavila da će miting u Oslu, koji je predviđen za 10. lipanj, biti pomaknut na srpanj u skladu s COVID-19 ograničenjima koja su na snazi u Norveškoj.


Miting u Rimu koji se trebao održati 4. lipnja održat će se 10. lipnja u Firenci.


“Kako će se na rimskom Olimpicu igrati utakmice Europskog nogometnog prvenstva koje počinje 11. lipnja , miting koji se tradicionalno održava u glavnom talijanskom gradu prebačen je na stadion u Firenci”, pojasnili su organizatori.


Kalendar natjecanja za 2021. i dalje je podložan promjenama zbog globalne zdravstvene situacije, dodali su organizatori.


Na kalendar natjecanja u 2020. jako je utjecala pandemija koronavirusa pa je nekoliko natjecanja otkazano, a nekolicina ih je odgođena.