Uspjeh riječkog boćara

Davor Jelovica osvojio prvu seniorsku titulu, nakon zlata su potekle i suze…

Denis Frančišković

Davor Jelovica

Davor Jelovica

Finale je donijelo puno drame i veliki preokret riječkog boćara. Milan Celija (Pula) poveo je 10:1, no Jelovica je u dodatno bacanje nakon isteka regularnog vremena ušao s poravnanjem i u velikom preokretu došao do velikog slavlja (13:12).RIJEKA Davor Jelovica, boćar riječkog Vargona, najuspješniji je natjecatelj prvog dijela seniorskog Prvenstva Hrvatske. Jelovica se okitio titulom prvaka države u disciplini pojedinačno klasično te brončanom medaljom u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Jelovici je to prva seniorska titula u konkurenciji najboljih hrvatskih boćara.


Do naslova Jelovica je u pojedinačnom klasičnom došao kao prvoplasirani u skupini, u četvrtfinalu bio je bolji od Stevana Uzelca (Sloga Čavle) s rezultatom 13:9, a u polufinalu od Benjamina Guština (Pula) omjerom 13:10.


Finale je donijelo puno drame i veliki preokret riječkog boćara. Milan Celija (Pula) poveo je 10:1, no Jelovica je u dodatno bacanje nakon isteka regularnog vremena ušao s poravnanjem i u velikom preokretu došao do velikog slavlja (13:12).
– Nakon zlata probile su emocije, suze su došle na oči. Malo sam lošije otvorio finale protiv iskusnog Celije, no nisam se predavao, nekako sam se potajno nadao da će se otvoriti prilika i pružiti šansa za preokret. Na moju sreću i zadovoljstvo uspio sam i došao do premijerne titule u seniorskoj konkurenciji. Jako sam zadovoljan, još se poklopilo i da sam drugi dan kvalitetno odradio krug – govorio je Jelovica.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU