PH u atletici

Daniel Ivaničić zlatni na 1500 metara, Fran Bonifačić treći na 110 metara s preponama

Fran Bonifačić

Fran Bonifačić

Filip Mihaljević očekivano je osvojio titulu prvaka Hrvatske u bacanju kugle



RIJEKA Filip Mihaljević očekivano je osvojio titulu prvaka Hrvatske u bacanju kugle, na državnom prvenstvu za seniore, što je jučer počelo u Zagrebu, novopečeni član splitskog ASK-a u petoj je seriji kuglu bacio do 21,58 metara, osvojio zlato i uzeo Stipi Žuniću rekord prvenstva.


Riječki atletičari i atletičarke također su imali razloga za zadovoljstvo prvoga dana natjecanja na stadionu Mladosti, pogotovo atletičar Liburnije Daniel Ivaničić, koji je osvojio zlatno odličje u utrci na 1.500 metara (3:54.70).


Atletičari Kvarnera osvojili su tri bronce, Ana Tibljaš bila je treća u utrci na 3.000 metara zapreke (11:59.07), Luana Bobanović istrčala je treći rezultat u utrci na 100 metara trčavši 12.28 sekundi, dvije stotinke sporije od rezultata koji bi joj donio srebrnu medalju. Sara Superina zaokružila je Kvarnerov brončani trio, utrku na 5.000 metara završila je za 19:43.74 minute i pritom popravila svoj najbolji rezultat.




Uspješan je bio i atletičar Krka i novopečeni mlađeseniorski rekorder Hrvatske u desetoboju, Fran Bonifačić, koji je jučer u Zagrebu stao na treću stepenicu pobjedničkog postolja u utrci na 110 metara prepone (15.01) istrčavši pritom i osobni rekord, dok je u skoku uvis iz trećega pokušaja preskočio letvicu na visini od 194 centimetra i izjednačio svoj najbolji rezultat.