Tour of shame

Črnjarić je rasparao prekrasnu razglednicu Hrvatske i zbog toga netko mora odgovarati

Zlatko Horvat

Ivan Črnjarić i Vladimir Miholjević/Foto Arhiva NL

Ivan Črnjarić i Vladimir Miholjević/Foto Arhiva NL

Bez Vladimira Miholjevića nije Črnjarić imao šanse, bez obzira na to što se u organizaciju uključio Robert Kišerlovski, kojem je »posebna čast, ali i velika odgovornost, svoje znanje i iskustvo usmjeriti na što bolji Tour of Croatia u budućnosti«. Kišerlovski nije uspio, Čenjarić još manjeRIJEKA Pet dana prije starta petog izdanja Tour of Croatia je – otkazan. Ništa čudno. To je samo točka na »i« svega što se događalo s utrkom, nakon što je Ivan Črnjarić u svibnju prošle godine zaštitio ime Tour of Croatia kao svoje privatno vlasništvo, iskoristivši propust Vladimira Miholjevića, koji je pokrenuo i sjajno organizirao utrku od 2015. do 2018. godine. Bez Vladimira Miholjevića nije Črnjarić imao šanse, bez obzira na to što se u organizaciju uključio Robert Kišerlovski, kojem je »posebna čast, ali i velika odgovornost, svoje znanje i iskustvo usmjeriti na što bolji Tour of Croatia u budućnosti«. Kišerlovski nije uspio, Črnjarić još manje. Ali zato je Priopćenje za medije o otkazivanju Toura of Croatia vrvi rečenicama koje se ne posramili ni najveći majstori manipulacije.


»Projekt je u potpunosti bio spreman te se je čekala posljednja potvrda sudjelovanja nekih od već dogovorenih sponzora, a koja je, nažalost, u posljednjem trenutku izostala…« I za kraj…

»Podsjetimo, Tour of Croatia u formatu kakvim se ponosimo posljednjih 5 godina vjerovatno nikada ne bi postojao da nije bilo idejnog začetnika projekta Ivana Črnjarića koji je 2015. godine okupio tim suradnika te svijetu odaslao najljepšu sportsku, kulturnu i turističku sliku Hrvatske.«


Informacije radi, samo dan prije otkazivanja utrke Črnjarić je poručio da je start prve etape 23. travnja u Vinkovcima, a cilj u Osijeku, dok o ostalim etapama nije želio govoriti, nadajući se da će i ovogodišnja utrka biti »uspješna«.
HBS je u početku dao čvrstu podršku Črnjariću, isto vrijedi za HOO. U međuvremenu neki su progledali, ali bilo je kasno. Vladimir Miholjević okrenuo se novoj utrci, CRO Raceu, koja starta u listopadu. No, netko bi zbog kraha Toura of Croatia trebao odgovarati, jer Črnjarić je rasparao prekrasnu razglednicu Hrvatske.