NHL liga

Claude Giroux u sedmom nastupu prvi put proglašen najboljim igračem All-star vikenda NHL lige

Hina

Claude Giroux/Foto REUTERS

Claude Giroux/Foto REUTERS

Momčad Metropolitanske skupine bila je bolja od Centralne skupineLAS VEGAS Pobjedom momčadi Metropolitanske skupine koja je u finalu sa 5-3 pobijedila reprezentaciju Centralne skupine, u Las Vegasu je u subotu završen All-Star vikend sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL), a najboljim igračem je proglašen Claude Giroux iz Philadelphia Flyersa.


Giroux je u finalu postigao dva pogotka za pobjedničku momčad turnira “3 na 3”, a važnu je ulogu imao i vratar Pittsburgh Penguinsa Tristan Jarry koji je obranio 14 od 15 udaraca.


Giroux je u svom sedmom nastupu na All-Star utakmici po prvi put osvojio trofej za najboljeg igrača. Zajedno s još desetoricom suigrača iz Metropolitanske divizije razdijelit će milijun dolara, koliko su osvojili pobjedom na turniru.
Metropolitanska skupina je u polufinalu bila bolja od momčadi Pacifičke skupine sa 6-4, a Centralna skupina je bila bolja od izabranika iz Atlantske skupine sa 8-5.


Prema prvotnom planu, najbolji hokejaši svijeta su se nakon All-St vikarenda trebali pridružiti svojim reprezentacijama i zaigrati na olimpijskom turniru u Pekingu. No, taj je plan propao kad je u posljednjem pandemijskom valu odgođen velik broj utakmica u NHL-u koje će sada biti nadoknađene u terminu u kojem je najkvalitetnije ligaško natjecanje u svijetu trebalo biti prekinuto.