Lijepi uspjeh

Članica Šahovskog kluba Rječina osvojila titulu prvakinje Europe u brzopoteznom šahu za djevojčice do 14 godina

Hina

Hrvatska je imala čak 87 predstavnika, a uvjerljivo najbolji rezultat osvajanjem naslova europske prvakinje ostvarila je Lara Zagorac u skupini do 14 godina



TERME ČATEŽ U slovenskom lječilištu Terme Čatež odigrano je 22. Europsko brzopotezno prvenstvo mladih, na kojem je sudjelovalo 448 igrača i igračica iz 26 zemalja.


Prvenstvo se igralo u 6 dobnih kategorija – do 8, 10, 12, 14, 16 i do 18 godina, odvojeno u muškoj i ženskoj konkurenciji.


Tempo igre bio je tri minute za cijelu partiju uz dvije sekunde dodatka poslije svakog poteza, a odigrano je 18 kola po švicarskom sustavu natjecanja.




Hrvatska je imala čak 87 predstavnika, a uvjerljivo najbolji rezultat osvajanjem naslova europske prvakinje ostvarila je Lara Zagorac u skupini do 14 godina.


Nanizala je 11 pobjeda i 3 remija uz 4 poraza, a 12,5 bodova osvojila je i Albanka Kler Caku, ali uz nešto slabiji turnir.


U istoj skupini Ema Hajdinić je sa 10,5 bodova osvojila 7. mjesto, a isti domet ostvarila je i Eva Mihaljević u skupini do 18 godina.


U muškoj konkurenciji od naših igrača najbolji rezultat postigao je Borna Franc (do 16). Osvojio je 5. mjesto sa 12 bodova, a sa 6. mjestom mogu se pohvaliti Matija Barbarić (do 8) i Erik Golubović (do 12).