Svjetski skijaški kup

Četiri hrvatska predstavnika nisu se uspjela plasirati u drugu vožnju Adelbodena, Filip Zubčić odustao

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić odustao je u prvoj vožnji slaloma nakon što je sa startnim brojem 16 na samom početku staze "zahaklao" vrataADELBODEN  Francuz Clement Noel bio je najbrži u prvoj vožnji slaloma Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu, a nijedan od četiri hrvatska skijaša nije uspio izboriti drugu vožnju.


Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić odustao je u prvoj vožnji slaloma nakon što je sa startnim brojem 16 na samom početku staze “zahaklao” vrata. Zubčić je u prethodna dva dana zauzeo dva druga mjesta u veleslalomu u Adelbodenu, ali nije uspio nastaviti sa sjajnim rezultatima i u slalomu.


Na prošlom slalomu u Zagrebu Zubčić je petim mjestom ostvario rezultat karijere u ovoj disciplini.
Istok Rodeš je sa startnim brojem 32 zaostao 2.51 sekundi za vodećim, što mu je bilo dovoljno za 37. mjesto, a do plasmana u drugu vožnju nedostajalo su mu 43 stotinke.


Matej Vidović je imao startni broj 57, a zauzeo je 44. poziciju s 2.92 sekundi zaostatka za Noelom, dok je Samuel Kolega odustao. Obojica su na prošlom slalomu u Zagrebu ostvarili plasmane karijere.


Noel vodi sa 41 stotinkom prednosti ispred sunarodnjaka Victora Muffat-Jeandeta, dok trećeplasirani Švicarac Loic Meillard zaostaje 42 stotinke.


Druga vožnja je u 13.30 sati.