Odgoda igara

ČERVAR: Igre moraju odaslati poruku optimizma i nade PERKOVIĆ: Termin je sada manje bitan

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Termin održavanja Igara je u ovom trenutku manje bitan, najvažnije je da svi ostanemo doma, brinemo o svojoj obitelji i posvetimo sve stvarima koje najviše volimo raditi. Jer samo na taj način ova pandemija može proći - poručila je Sandra Perković.ZAGREB Iako je hrvatska muška rukometna reprezentacija tek trebala osigurati plasman na Olimpijske igre u Tokiju i to na turniru u Parizu, koji se trebao održati sredinom travnja, odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o odgodi Igara komentirao je i izbornik “kauboja” Lino Červar.


– Mislim da se to moglo i očekivati. Olimpijske igre kao najveća manifestacija ljudskoga roda su i najveći izazov za svakog sportaša, pa tako i za hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju. Ove Olimpijske igre će biti posebne, jer će one pokazati da život nije stao, premda je stalno ugrožen i u opasnosti. Jučer su to bili atomi s poznatim, a danas potpuno nepoznatim neprijateljem, koronavirusom. Zato sport, a posebno Olimpijske igre moraju odaslati poruku optimizma i nade.


Vjerujem da će OI u Tokiju 2021. godine potvrditi da su altruizam i zajedništvo naša budućnost. Oni pobjeđuju svaki oblik egoizma, jer jedino se tako može uživati u slobodi, sreći, miru i blagodatima života. Jasno je da bismo silno željeli biti na tom tokijskom summitu i boriti se za treće olimpijsko zlato. I sve ćemo napraviti da to i ostvarimo. Ali mnogo je tu sada nepoznanica na koje će odgovore morati dati Svjetska rukometna federacija. Što je s onima koji su izborili nastup u Tokiju? Hoće li se i kada održati olimpijske kvalifikacije, itd, itd. Ne bih nagađao. Pričekajmo pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati.
Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak mirno je primio odluku o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju.


– Upravo je došla informacija da se odgađaju OI u Tokiju za 2021. godinu. To je posve očekivana odluka MOO-a i premijera Japana. Mi ćemo sada čekati daljnje informacije oko odigravanja kvalifikacijskih turnira za plasman na Igre – izjavio je Tucak.


Hrvatski vatrepolisti još nisu izborili vizu za nastup u Tokiju, a upravo su danas trebali odigrati prvu utakmicu na predolimpijskom kvalifikacijskom turniru koji se od 24. do 29. ožujka trebao odežati u Rotterdamu, ali je turnir još ranije odgođen zbog širenja epidemije koronavirusa.


Olimpijska pobjednica Sandra Perković smatra da je zdravlje najbitnije.


– Mislim da u doba pandemije koronavirusa same Olimpijske igre nisu toliko bitne, već je bitno zdravlje naših bližnjih i onih do kojih nam je stalo. Trenutačno je velik broj mojih prijatelja pogođen potresom u Zagrebu i zbog toga se svi loše osjećamo. Termin održavanja Igara je u ovom trenutku manje bitan, najvažnije je da svi ostanemo doma, brinemo o svojoj obitelji i posvetimo sve stvarima koje najviše volimo raditi. Jer samo na taj način ova pandemija može proći – poručila je najbolja dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković.