Andrej Marochini

Čelnik Plivačkog kluba Primorje: “Riječko plivanje zaslužuje bolje rezultate i više zajedništva među klubovima”

Andrej Marochini/Foto S. DRECHSLER

Andrej Marochini/Foto S. DRECHSLER

I dalje se ne slažem da postoje tri kluba, smatram da bismo trebali imati više zajedništva i da bi trebao postojati klub koji će okupljati samo amatere, odnosno djecu koja za cilj nemaju postizanje vrhunskih rezultata - kaže Marochini



RIJEKA Andrej Marochini jednoglasno je izabran za novog, starog predsjednika Plivačkog kluba Primorje na redovnoj izbornoj skuštini održanoj na bazenu na Kantridi kojoj se odazvalo 37 od 51 skupštinara. Osim Marochinija, kojemu je povjeren još jedan četverogodišnji mandat, jednoglasno je potvrđen i ostatak starog rukovodstva kluba koje čine potpredsjednik Robert Josip Manestar te članovi Izvršnog odbora Andrej Franulović, Tomislav Mađarević i Mario Bezić. Izabrani su i novi članovi skupštine Sportskog društva Primorje 08 koju će uz predsjednika Marochinija i potpredsjednika Manestra činiti Vlado Petković, Andrej Franulović i Sanja Jovanović.


– Čini mi se kao da je prošla jedna, a ne četiri godine otkad sam postao predsjednik Primorja. Tako brzo su mi prošle ove četiri godine. U jednom segmentu smo zadovoljni učinjenim jer smo uspjeli riješiti financijsku situaciju, imali smo redovno poslovanje i klub je počeo raditi kako treba. No, onda se dogodila pandemija koronavirusa koja nas je sve zatekla. Ne samo nas u Hrvatskoj, već cijelu civilizaciju. Vjerujem da ćemo svi sudjelovati u rješavanju te situacije, možda ćemo biti malo skromniji, možda ćemo imati druge zahtjeve, možda ćemo u svemu biti oprezniji, ali ne vjerujem da nećemo prevladati ovu situaciju – rekao je Andrej Marochini, koji je za glavni cilj u novom mandatu odlučio vratiti Primorje na staze stare slave, ali i pronaći novog sponzora nakon isteka ugovora s Croatia osiguranjem.


Primorje danas ima 650 članova i veliku konkurenciju u gradskim rivalima Kantridi i Neveri




– Tijekom prve četiri godine smo se upoznavali, možda nismo dali sve od sebe, ali nije nam bilo lako. U drugom ciklusu nam je cilj dosegnuti vrhunske rezultate. Imamo troje odličnih plivača koji su s nama tijekom ljetnih mjeseci jer su ostatak godine u SAD-u, to su Marin Ercegović, Ana Herceg i Ognjen Marić, u kojima naši mlađi plivači traže svoj uzor. I dalje se moramo fokusirati na školu plivanja jer smo grad na moru i smatramo da sva djeca moraju znati pravilno plivati, a iz te ćemo širine onda stvarati i vrhunske plivače. To je naš zadatak i vjerujem da ćemo uspjeti. Nije lako, ali ove četiri godine su baza na temelju koje možemo drugačije sagledavati situaciju. Dali smo si zadatak da moramo riješiti financijsku stituaciju i svakog 10. u mjesecu isplatiti plaće i u tome smo uspjeli još prije dvije godine. Sada imamo novi zadatak, našim trenerima i plivačima biti još veća podrška. Svim našim članovima želimo usaditi cjeloživotnu ljubav prema plivanju i sportu te im dati priliku da se natječu i ostvare svoj potencijal.


Primorje danas ima 650 članova i veliku konkurenciju u gradskim rivalima Kantridi i Neveri.


– Rijeka zaslužuje bolje rezultate. I dalje se ne slažem da postoje tri kluba, smatram da bismo trebali imati više zajedništva i da bi trebao postojati klub koji će okupljati samo amatere, odnosno djecu koja za cilj nemaju postizanje vrhunskih rezultata. To je nešto o čemu moramo razgovarati i dogovarati se – zaključio je Marochini.