PH u boćanju

Čavjanske boćarice ipak nisu uspjele prekinuti dominaciju djevojaka iz Labina

Valentina Prokić

Srebrna Čavjanke/V. PROKIĆ

Srebrna Čavjanke/V. PROKIĆ

Labin je osvojio treći uzastopni naslov, četvrti ukupno, no Čavjanke su s pet naslova osvojenih u proteklih deset godina još uvijek najuspješnija ekipa Hrvatske



RIJEKA Boćarice Čavle Škole boćanja nisu uspjele osvojiti novi naslov prvakinja. Nakon remija u Labinu proteklog vikenda, boćarice Labina bile su uspješnije u uzvratnom susretu finala doigravanja u Boćarskom domu Podvežica i pobijedile sa 17:7. Labinu je to treći uzastopni naslov, četvrti ukupno, dok su Čavjanke još uvijek uspješnija ekipa s pet osvojenih naslova u proteklom desetljeću. Jučerašnja titula viceprvakinja četvrta za Čavjanke.


Prve klasične igre završile su 3:5 u korist gošći, ali mogle su se vrlo lako rasplesti i u korist domaće ekipe. Čavjanke bi puno rasterećenije ušle u zadnje igre da su uspjele osvojiti bodove u preciznom izbijanju i preciznom valjanju, no ovaj puta su obje discipline prevagnule na stranu Labina.


– Porazu je pridonio nedostatak treninga, ovaj tjedan posebno, zbog poslovnih, školskih i fakultetskih obveza. Najviše je nedostajalo ozbiljnosti i koncentracije. Imale smo dosta šansi tijekom utakmice koje nismo iskoristile. Na precizno izbijanje i valjanje ne možeš računati kao sigurne i od njih nikada ne očekujemo puno jer su to discipline u kojima sreća znači jako puno. Iskreno mi je žao para, Dorotea Maršanić i ja protiv Tončinić i Jelovice imale smo dosta mogućnosti za preokret, ali nažalost nedostajalo nam je malo igranja po podu kako bi mogle nadigrati protivnice – rekla je Carrolina Bajrić.




U zadnje klasične igre domaće su boćarice ušle s velikim zaostatkom (5:11) te su za pobjedu morale ostvariti pobjedu u sve četiri discipline.


– Druge igre su cure igrale većinom pod stresom jer smo znale da moramo sve dobiti. Osobno sam cijelu utakmicu igrala opušteno jer nisam ništa očekivala, prvo od sebe jer nisam baš konstanta na treninzima zbog poslovnih i fakultetskih obveza, ali sam i dalje vjerovala u suigračice i da one to mogu. Trener Klarić je rekao prije utakmice da će presuditi ili mladost ili iskustvo, u ovom slučaju je prevagnulo iskustvo. Čestitam Labinu na pobjedi, a suigračicama na borbi – dodala je Bajrić.


No, Čavle Škola boćanja je prva ekipa koja je u borbi za naslov priliku za igru dala 12-godišnjoj igračici Emi Maršanić.


– Veliki je to dobitak za boćanje. Mi smo najmlađa ekipa u Hrvatskoj, ali cure moraju iskusiti više jakih utakmica. Da imamo ligu kao muški pa da su kvalitetne utakmice svako kolo, bilo bi boljih rezultata i pomaka u igri, ali u dvije utakmice teško – zaključila je Carrolina Bajrić.



Čavle ŠB – Labin 7:17

Rezultati, pojedinačno (3:3): Nimčević – Klanjac 7:7, Marelja-Bošnjak – Jelovic 3:13, Bajrić – Vojković 11:8.


Par (0:4): Bajrić, Maršanić – Tončinić, Jelovica 4:10, Nimčević, Maršanić – Tončinić, Ujčić 8:11. Trojka (2:2): Svetić, Petrović, Fućak – Baran, Benazić, Ujčić 10:9, Petrović, Fućak, Maršanić – Benazić, Klanjac, Vratonja (Baran) 5:9. Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Marelja-Bošnjak – Vojković 19:27. Brzinsko izbijanje (0:2): Fućak – Vojković 25/39:32/40. Precizno izbijanje (0:2): Marelja-Bošnjak – Jelovica 4:20. Precizno valjanje (0:2): Maršanić – Ujčić 11:28. Štafetno izbijanje (2:0): Bajrić, Nimčević – Benazić, Cvečić 26/48:13/43.