SP u boćanju

Čavjanske boćarice Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak srebrne na SP-u u Italiji

Valentina Prokić

Nikol Marelja Bošnjak i Carrolina Bajrić

Nikol Marelja Bošnjak i Carrolina Bajrić

U seniorskom dijelu Marino Milićević i Pero Ćubela osvojili su broncu u parovima, dok je Ćubela uzeo i srebro u pojedinačnoj konkurenciji



RIJEKA  Hrvatske boćarske reprezentativke Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak (Čavle – Škola boćanja) osvojile su srebrnu medalju u disciplini par klasično na Svjetskom boćarskom prvenstvu u talijanskom Alassiju. Bajrić i Marelja-Bošnjak su u finalu poražene od talijanskog para Valentina Basei i Francesca Carlini 7:6. 


Talijanke su sa zadnjom boćom uspjele osvojiti zlato u neizvjesnoj partiji. Srebru u paru, Carrolina Bajrić dodala je i srebro u štafeti sa Rijom Vojković (Labin). U finalnoj utrci Bajrić i Vojković poražene su od francuske štafete Barbare Barthet i Annaelle Barazzutti 41:40. Nives Jelovica osvojila je peto mjesto u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično, pobjedivši u razigravanju Čileanku Sabrinu Polito 13:5, dok je natjecanje u preciznom izbijanju završila na devetom mjestu. Ria Vojković je završila peta u brzinskom izbijanju.


U seniorskom dijelu Marino Milićević i Pero Ćubela osvojili su broncu u parovima nakon što su u dramatičnom polufinalu poraženi od francuskog dvojca Sébastiena Belaya i Gregorya Chirata 8:7. Pero Ćubela osvojio je i srebro u pojedinačnoj konkurenciji nakon što je u finalu poražen od Jure Kozjeka iz Slovenije 13:3.