Formula 1

Carlos Sainz najbrži na prvom treningu uoči nedjeljne utrke za Veliku nagradu Meksika

Hina

Carlos Sainz/Foto REUTERS

Carlos Sainz/Foto REUTERS

Sainz je na prvom treningu za krug trebao jednu minutu, 20 sekundi i 707 tisućinki, nadmašivši momčadskog kolegu Charlesa Leclerca za 46 tisućinki



MEXICO CITY Carlos Sainz Jr. (Ferrari) imao je najbrži krug na prvom treningu uoči nedjeljne utrke Svjetskog prvenstva formule 1 za Veliku nagradu Meksika, dok je na drugom treningu najbolje vrijeme postavio Britanac George Russell (Mercedes).


Sainz je na prvom treningu za krug trebao jednu minutu, 20 sekundi i 707 tisućinki, nadmašivši momčadskog kolegu Charlesa Leclerca za 46 tisućinki.


Domaći miljenik Sergio Perez (Red Bull) je imao treće vrijeme na prvom treningu, a stari i novi svjetski prvak Max Verstappen je postigao četvrti rezultat. Nizozemac u Mexico Cityju može postaviti novi rekord sa 14 pobjeda u jednoj sezoni, a nakon VN Meksika na rasporedu su još i utrke u Sao Paulu te Abu Dhabiju.




Na drugom treningu najbrži je bio George Russell (1:19.970 minuta), ali je taj dio programa obilježilo izlijetanje Charlesa Leclerca, koji se okrenuo na stazi i stražnjim dijelom udario u zaštitnu ogradu. Monegaški vozač je iz bolida izašao neozlijeđen.


Oba treninga koja su održana u petak prekinuta su prije predviđenog kraja. Prvi je prijevremeno završio zbog izlijetanja Novozelanđanina Liama Lawsona (AlphaTauri), a drugi zbog Kineza Zhoua Guanyua (Alfa Romeo).