ATP Madrid

Carlos Alcaraz preskočio Karena Hačanova, u polufinalu čeka pobjednika sudara Ćorića i Altmaiera

Hina

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Kod tenisačica Ruskinja Veronika Kudermetova je ostvarila premijerni plasman u polufinale nekog WTA Masters 1000 turnira u karijeri



MADRID  Španjolski tenisač Carlos Alcaraz nastavlja svoj put prema obrani naslova pobjednika na zemljanom ATP Masters 1000 turniru u Madridu.


Plasirao se drugi tenisač svijeta u polufinale nakon što je sa 6-4, 7-5 svladao ruskog tenisača Karena Hačanova. U polufinalu će Alcaraz igrati protiv pobjednika ogleda hrvatskog tenisača Borne Ćorića i Nijemca Daniela Altmaiera. Taj je meč na rasporedu kao posljednji u srijedu.


Hačanov je mogao četvrtfinalni dvoboj protiv Alcaraza učiniti mnogo napetijim, ali nije uspio, jer je propustio 5-2 vodstvo u drugom setu. Od tog trenutka do kraja sjajni Alcaraz je osvojio pet gemova u nizu.




Kod tenisačica Ruskinja Veronika Kudermetova je ostvarila premijerni plasman u polufinale nekog WTA Masters 1000 turnira u karijeri. Ona je pobijedila treću nositeljicu, Amerikanku Jessicu Pegulu, sa 6-4, 0-6, 6-4. U polufinalu će Kudermetova igrati protiv pobjednice meča hrvatske tenisačice Petre Martić i najbolje svjetske tenisačice, Poljakinje Ige Šwiatek. Taj se susret igra u srijedu od 20 sati.


Ranije su međusobni polufinalni meč osigurale Bjeloruskinja Arina Sabaljenka i Grkinja Maria Sakkari.