Wimbledon

Carlos Alcaraz otkrio na što je pomislio kada je izgubio prvi set u finalu od Noleta

Hina

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Moram početi s pohvalama Alcarazu, apsolutno je zaslužio čestitke - rekao je Alcaraz



LONDON Počinjem se zaljubljivati ​​u travu. Ostvario sam san osvajanjem Wimbledona”, kazao je španjolski tenisač Carlos Alcaraz nakon pobjede u finalu Wimbledona nad Novakom Đokovićem.


Carlos Alcaraz osvojio je Wimbledon nakon što je u finalu nakon skoro pet sati igre svladao Srbina Novaka Đokovića s 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4.Alcaraz je došao do drugog grand-slam naslova nakon osvajanja US Opena lani, a osvetio se Đokoviću za poraz u polufinalu Roland Garrosa u svibnju, kada ga je, prema vlastitom priznanju, “uništila velika trema i nervoza”. Protiv Đokovića sada vodi s 2-1 u međusobnim srazovima.


“San se ostvario. Sjajno je pobijediti, ali i da sam izgubio bio bi jako ponosan na sebe. Ispisao sam povijest na ovom prekrasnom turniru, igrajući finale protiv legende našeg sporta. Nakon prvog seta pomislio sam: ‘Carlose, moraš podići svoju razinu igre za sve, bit će svi razočarani. Počinjem se zaljubljivati ​​u travu. Nevjerojatno je, nisam očekivao da ću igrati na ovoj razini u tako kratkom vremenu. Da, jako brzo učim i zato sam jako ponosan“, istaknuo je Alcaraz.




Srbijanski tenisač Novak Đoković rekao je da nikad nije lako kada izgubiš veliki meč, ali je naveo da je Alcaraz bio bolji u današnjem finalu Wimbledona.


“Nije bilo dobro za mene, ali jest za Carlosa. Ja moram početi s pohvalama Alcarazu, apsolutno je zaslužio čestitke. Mislio sam da ću imati problema s njim samo na zemlji i eventualno betonu, ali ne i na travi. Nikada nije lijepo gubiti ovakve mečeve, ali moram biti jako zahvalan jer sam osvojio mnogo naslova i imao teških mečeva, na primjer protiv Federera u finalu 2019. kada sam spasio dvije meč lopte. Bilo je toliko finala koje sam dobio, sada se preokrenulo”, dodao je srpski tenisač.


Đoković nije uspio doći do 24. Grand Slam titule, te je propustio izjednačiti apsolutni teniski rekord jer je 24 grand-slama osvojila Margaret Court, u rasponu od 1960. do 1973. godine. Đoković se nije uspio izjednačiti i po broju naslova u Wimbledonu s Federerom, koji ima osam naslova, a Đoković je ostao na sedam.