ATP Miami

Carlos Alcaraz grabi prema obrani naslova pobjednika na turniru u Miamiju, za četvrtfinale igra protiv Amerikanca Paula

Hina

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Alcaraz je u dvostrukoj misiji na Miami Openu: osim što brani naslov, brani i status najboljeg tenisača svijeta



MIAMI Španjolac Carlos Alcaraz nezadrživo grabi prema još jednom trofeju, a u obrani prošlogodišnjeg naslova osvojenog na ATP Masters 1000 turnira u Miamiju stigao je do osmine finala pobijedivši u trećem kolu Srbina Dušana Lajovića (ATP – 76.) sa 6-0, 7-6 (5).


U dvoboju dvojice osvajača umaškog ATP turnira, prvi tenisač svijeta je “izjurio iz startnog bloka” i za 32 minute osvojio prvi set bez izgubljenog gema. U drugom setu je vodio 5-3, ali je dopustio Lajoviću niz od tri gema pa je morao do pobjede kroz “rulet tie-breaka”.


Imao je Alcaraz 6-2, ali je propustio prve tri meč-lopte, od toga dvije na servisu. Na kraju je realizirao četvrtu priliku kad je Lajović servirao.




Za plasman u četvrtfinale Alcaraz će igrati protiv Amerikanca Tommyja Paula, koji je sa 6-3, 7-5 svladao Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu. U jedinom dvoboju Alcaraza i Paula, odigranom prošle godine na Masters 1000 turniru u Montrealu, Amerikanac je slavio u tri seta, spasivši pritom i meč-loptu.


Alcaraz je u dvostrukoj misiji na Miami Openu: osim što brani naslov, brani i status najboljeg tenisača svijeta. Da bi spriječio povratak Novaka Đokovića na tron, koji je opet morao propustiti nastup u Miamiju, Alcaraz mora obraniti naslov.