Priznanje

Carlos Alcaraz postao je četvrti Španjolac koji je dobio nagradu Stefan Edberg

Hina

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Carlos Alcaraz/Foto REUTERS

Kandidate za nagradu za sportsko ponašanje duh određuju članovi Međunarodnog udruženja teniskih pisaca (ITWA), a pobjednika biraju tenisači



ZAGREB   Španjolac Carlos Alcaraz dobitnik je nagrade Stefan Edberg za sportsko ponašanje, koja prepoznaje poštenu igru, profesionalizam i integritet na terenu i izvan njega.


“Tako sam sretan što sam osvojio nagradu Stefan Edberg za sportsko ponašanje”, rekao je Alcaraz. “Posebno sam sretan što je to nagrada koju su odabrali moji kolege na stazi. Puno mi znači, stoga vam svima puno hvala.”


Alcaraz postaje četvrti Španjolac koji je dobio prestižnu ATP nagradu, pridruživši se Joseu Higuerasu (1983.), Alexu Corretji (1996., 1998.) i peterostrukom pobjedniku Rafaelu Nadalu (2010., 2018./21.).




Ovaj dvadesetogodišnjak sada ima tri ATP nagrade za koje su glasovali tenisači, 2020. je dobio nagradu za najboljeg novaka, a 2022. za tenisača koji je ostvario najveći napredak.


Alcaraz je osvojio šest naslova u 2023., a najveći je došao pobjedom u pet setova nad dvostrukim braniteljem naslova Novakom Đokovićem u Wimbledonu. Također je slavio u Buenos Airesu, Indian Wellsu, Barceloni, Madridu i Londonu (Queen’s Club). Na vrhu ATP ljestvice proveo je 36 tjedana.


Grigor Dimitrov, Hubert Hurkacz i Jannik Sinner također su nominirani u ovoj kategoriji. Kandidate za nagradu za sportsko ponašanje duh određuju članovi Međunarodnog udruženja teniskih pisaca (ITWA), a pobjednika biraju tenisači.