Veliki iskorak

Čak 30 hrvatskih vozača odradit će ovoga vikenda utrke na kultnom Hungaroringu

Miroslav Krpan

Lovro Badurina

Lovro Badurina

Danas se vozi jedna, sutra druga utrka za Prvenstvo Hrvatske



ZAGREB Godina koja će biti upisana kao godina korone, donosi niz do sada teško predvidivih situacija. Tijekom proteklih sedam mjeseci brojne su sportske manifestacije otkazane, a promjene kalendara nije mimoišla niti automobilistički sport. No, zato će se ovog vikenda prvi put voziti na Hungaroringu. Velikim zalaganjem Deana Grpca, sportskog direktora HAKS-a za utrke na kružnim stazama i uz punu podršku i pomoć Davorina Štetnera, predsjednika HAKS-a, za utrku nadomak Budimpešte primijenjen je provjereni obrazac kao i za Slovakiaring – zajedničke prijave vozača i besplatni prijevoz automobila.


Nastupa 30 hrvatskih vozača u okviru međunarodne FIA CEZ utrke Prvenstva Srednjoeuropske zone Laptiming Cup, tijekom koje se boduju i nacionalna prvenstva Mađarske, Češke, Slovačke i Austrije, dok je slovensko otkazano.


Danas se vozi jedna, sutra druga utrka za Prvenstvo Hrvatske. Sa znakovitom prednošću, na čelnim pozicijama su u grupi do 1400 ccm Frane Jukić (AK Makarska), grupi do 1600 ccm Lovro Badurina (KK Rijeka), grupi do 2000 ccm Maro Franić (AK Dubrovnik Racing) i grupi preko 2000 ccm Žarko Knego (AK Dubrovnik Racing).