Svjetski veslački kup

Braća Sinković osvojila druga mjesto u posljednjoj provjeri pred OI u Parizu

Hina

Braća Sinković/Foto REUTERS

Braća Sinković/Foto REUTERS

Znamo da možemo bolje, nije ovo bilo naše najbolje veslanje i očekivali smo još i više, ali slijede pripreme i idemo napraviti još jedan korak prema Parizu - rekao je Valent SinkovićPOZNAN  Hrvatski trofejni veslači, braća Valent i Martin Sinković, zauzeli su drugo mjesto u finalnoj utrci dvojaca bez kormilara na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja se održava u poljskom Poznanu, a to im je ujedno bila i posljednja provjera prije nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu gdje će braniti naslov osvojen prije tri godine u Tokiju.


Braća Sinković su od starta do cilja utrke držali drugo mjesto, iza odličnih svjetskih prvaka Švicaraca Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha, na 500 metara zaostajali su 71 stotinku, na polovici utrke najvećih 1.72 sekundi, da bi uoči posljednjih 500 metara razlika iznosila 1.54 sekunde. Jakim napadom u finišu Sinkovići su se približili Švicarcima na manje od pola dužine čamca zaostatka, ali Roeoesli i Gulich su odbili taj napad te ciljem prošli sa 1.33 sekunde prednosti.


Dobrim finišom Sinkovići su ipak osigurali drugo mjesto sa 1.01 sekundom ispred Novozelanđana Daniela Williamsona i Phillipa Wilsona koji su ciljem prošli kao treći.
– Bila je dobra borba, definitivno smo pokazali napredak u odnosu na početak sezone i s tim smo zadovoljni. Znamo da možemo bolje, nije ovo bilo naše najbolje veslanje i očekivali smo još i više, ali slijede pripreme i idemo napraviti još jedan korak prema Parizu – rekao je Valent Sinković, a Martin Sinković se nadovezao na bratove riječi:


– Pokazali smo značajan napredak, što se osjetilo i na treninzima. Iako nisam potpuno zadovoljan utrkom, vjerujem da možemo još bolje. Uvjeren sam da ćemo u Parizu pokazati naš puni potencijal i boriti se za zlato.


Braća Sinković će na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza, pokušati osvojiti četvrto olimpijsko odličje u svojoj veličanstvenoj karijeri, 2012. godine su u Londonu bili članovi srebrnog četverca na pariće, 2016. su u Rio de Janeiru bili zlatni u dvojcu na pariće, dok su prije tri godine u Tokiju stigli do zlata i u dvojcu bez kormilara.


Kasnije u nedjelju u Poznanu će u finalu samaca nastupiti još jedan trofejni hrvatski veslač, također vlasnik tri olimpijske medalje (srebro iz četverca na Pariće iz Londona, srebro iz samca iz Rija i bronca iz samca iz Tokija) Damir Martin.