OI u Tokiju

Braća Fantela četvrtim mjestom otvorili natjecanje u klasi 49er, Tonči Stipanović četvrti u šestom plovu Lasera

Hina

Braća Fantela

Braća Fantela

Svjetski prvaci iz 2018. godine su startali kao petnaesti, ali su dokraja utrke nadoknađivali zaostatak i ušli u cilj kao četvrti iza irske, britanske i njemačke posade



ENOSHIMA  Braća Mihovil i Šime Fantela započeli su Olimpijske igre s četvrtim mjestom u prvom plovu klase 49er, dok je i Tonči Stipanović bio vrlo dobar četvrti u šestom plovu Lasera.


Naši aduti u klasi 49er braća Fantela odlično su, po vjetru jačine desetak čvorova, odradili premijerni plov na četvrtoj poziciji, dok su današnje još dvije previđene utrke u 49eru otkazane zbog slabog vjetra.


Svjetski prvaci iz 2018. godine su startali kao petnaesti, ali su dokraja utrke nadoknađivali zaostatak i ušli u cilj kao četvrti iza irske, britanske i njemačke posade.




Šime je s Igorom Marenićem osvojio povijesno olimpijsko zlato u Riju u klasi 470,  a sada s mlađim bratom Mihovilom pokušava postati prvi jedriličar sa zlatom u 470 i 49eru.


Stipanović je sa 22. i 13. ulazom u cilj u dvije prve današnje regate pokvario plasman, pao s drugog na deseto mjesto poretka, no šesti plov je odvozio odlični i četvrtim ulazom došao na sedmo mjesto, pa još ima šanse za medalju i plov za medalje, u koji ulazi samo deset najboljih laseraša.


Vlasnik srebrnog odličja iz Rija zauzima sedmo mjesto s 41 negativnim bodom. U ukupnom poretku vodi Cipranin Pavel Kontides, jedriličar koji većinu vremenu provodi trenirajući u Splitu, sa samo 18 negativnih bodova, drugi je treći Australac Matt Wearn (27), a treći legendarni Brazilac Robert Scheidt (33), koji pokušava postati prvi jedriličar koji je osvajao medalje na čak šest olimpijskih igara.Stipanović je sa 22. i 13. ulazom u cilj u dvije prve današnje regate pokvario plasman, pao s drugog na deseto mjesto poretka, no šesti plov je odvozio odlični i četvrtim ulazom došao na sedmo mjesto, pa još ima šanse za medalju i plov za medalje, u koji ulazi samo deset najboljih laseraša.


Vlasnik srebrnog odličja iz Rija zauzima sedmo mjesto s 41 negativnim bodom. U ukupnom poretku vodi Cipranin Pavel Kontides, jedriličar koji većinu vremenu provodi trenirajući u Splitu, sa samo 18 negativnih bodova, drugi je treći Australac Matt Wearn (27), a treći legendarni Brazilac Robert Scheidt (33), koji pokušava postati prvi jedriličar koji je osvajao medalje na čak šest olimpijskih igara.