ATP Tokio

Borna Ćorić stigao do osam najboljih na turniru u Tokiju, pobijedio je Amerikanca Brandona Nakashimu

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Ćorićev četvrtfinalni suparnik bit će  Kanađanin Denis Shapovalov (ATP - 22.), koji je svladao Japanca Ria Noguchija (ATP - 291.) - 6-3, 6-1.TOKIO Borna Ćorić (ATP – 28.) se po treći put ove sezone plasirao u četvrtfinale, a među osam najboljih na ATP 500 turniru u Tokiju stigao je pobijedivši Amerikanca Brandona Nakashimu (ATP – 47.) sa 7-5, 6-2 za 81 minutu.


Ćorićev četvrtfinalni suparnik bit će  Kanađanin Denis Shapovalov (ATP – 22.), koji je svladao Japanca Ria Noguchija (ATP – 291.) – 6-3, 6-1.


U izjednačenom prvom setu hrvatski reprezentativac je do ‘breaka’ stigao u 11. gemu. Bio je to početak Ćorićevog niza od četiri gema, kojim je prelomio meč.
Borna je po drugi put u meču oduzeo servis Nakashimi u prvom gemu drugog seta, a isto je učinio i u petom gemu za vodstvo od 4-1, nakon čega je mirno priveo dvoboj kraju.


Za razliku od suparnika, koji nije imao nijednu priliku za ‘break’, Ćorić je iskoristio tri od osam ‘break-lopti‘. Borna je izgubio samo tri poena nakon što je pogodio prvi servis, a suparniku ukupno prepustio samo osam poena kad je bio na početnom udarcu.


Ćoriću je ovo treći nastup u Tokiju, a u prva dva dolaska (2015. i 2019.) nije uspio doći do pobjede.