ATP Cincinnati

Borna Ćorić nakon Rafe Nadala svladao još jednog Španjolca iz “top 20”, u četvrtfinalu čeka ga Kanađanin Auger-Aliassime

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea koji je svladao Talijana Jannika Sinnera - 2:6, 7:6(1), 6:1



CINCINNATI  Hrvatski tenisač Borna Ćorić nastavlja s odličnim nastupima na ATP turniru iz serije “masters 1000” u Cincinnatiju, on je u 3. kolu sa 6-2, 6-3 svladao Španjolca Roberta Bautistu Aguta za sat i 22 minuta igre.


Ćorić, do ovoga turnira 152. igrač svijeta koji već pola godine nastupa sa zaštićenim renkingom, dan ranije je svladao legendarnog Rafaela Nadala, a sada je bio bolji i od 19. tenisača svijeta Bautiste Aguta.


Zagrepčanin je sjajno krenuo u dvoboj, dva puta oduzeo servis Španjolcu za prednost od 3-0. Uslijedio je jedini problematični gem u dvoboju na njegovom servisu, no spasio je pet “break-lopti” i poveo sa 4-0 nakon čega je bilo jasno kako će osvojiti prvi set.




I u drugom setu je Ćorić brzo stekao “break” prednosti oduzevši servis Bautisti kod rezultata 1-1, a da bi se bez stresa plasirao među najboljih osam još je jednom oduzeo servis suparniku za konačnih 6-3 u drugom setu.


Bio je ovo osmi međusobni susret Ćorića i Bautiste i četvrta pobjeda našeg igrača.


Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea koji je svladao Talijana Jannika Sinnera – 2:6, 7:6(1), 6:1.