Poredak tenisača i tenisačica

Borna Ćorić i Marin Čilić pali na najnovijoj ATP ljestvici, na vrhu nema promjena, kod tenisačica sve po starom

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS

Ivo Karlović je napredovao jedno mjesto i sada je 169. tenisač svijeta, a Borna Gojo je pao jedno mjesto, sa 233. na 234. pozicijuZAGREB Hrvatski tenisači Borna Ćorić i Marin Čilić zabilježili su pad na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljka.


Borna Ćorić je pao tri mjesta i sada je 29. tenisač svijeta, dok je Čilić pao sa 43. na 44. poziciju. Ivo Karlović je napredovao jedno mjesto i sada je 169. tenisač svijeta, a Borna Gojo je pao jedno mjesto, sa 233. na 234. poziciju. Nino Serdarušić se popeo sa 303. na 300. mjesto na ljestvici.


Na vrhu nema promjena, prvu poziciju drži srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Rus Danil Medvjedev, a treći je Španjolac Rafael Nadal.
Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić ostala je na 21. mjestu na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak, a prošlotjednu 31. poziciju zadržala je i Donna Vekić.


Jana Fett je pala jedno mjesto i sada je 202. tenisačica, a Ana Konjuh se popela sa 242. na 241. poziciju, dok je Tereza Mrdeža ostala na 243. mjestu.


Među vodećima nema promjena. Prva je i dalje Australka Ashleigh Barty, druga je Japanka Naomi Osaka, dok je treća Rumunjka Simona Halep.