ATP i WTA ljestvica

Borna Ćorić i Marin Čilić nazadovali na ATP ljestvici, Petar Martić napredovala na WTA listi

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković ušao je u 321. tjedan kao prvi igrač svijeta



ZAGREB Na novoj ATP ljestvici najboljih tenisača Borna Ćorić, koji ne igra više od dva mjeseca zbog ozljede desnog ramena, pao je za jedno mjesto i sada je 30. igrač na svijetu, dok je Marin Čilić tri stepenice niže, pa je na 46. mjestu.


Na vrhu ATP ljestvice nema promjene, najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković ušao je u 321. tjedan kao prvi igrač svijeta, Rus Danil Medvjedev je drugi, a španjolski tenisač Rafael Nadal, koji je po deseti put u karijeri osvojio rimski Masters 1000 turnir pobijedivši u finalu Đokovića, ostao je na trećoj poziciji.


Najbolje plasirana hrvatska tenisačica Petra Martić, koja je prošli tjedan stigla do polufinala turnira u Rimu, napredovala je za dva mjesta i sada 23. na WTA listi, dok je Donna Vekić, koja se oporavlja od ozljede, ostala na 36. mjestu.




 Ana Konjuh opet je napredovala na WTA listi, i to za pet mjesta, pa je sada na 188. poziciji. Od početka godine svoj renking je popravila za 350 mjesta.


Australka Ashleigh Barty zadržala je prvo mjesto, a slijede Japanka Naomi Osaka i Rumunjka Simona Halep. Aktualna pobjednica Roland Garrosa Poljakinja Iga Swiatek se osvajanjem WTA turnira u Rimu popela šest stepenica i sada je deveta.