Jedriličarska regata

Galebaši Bojan i Vlado Grego pobjednici Otvorenog PH za klasu šljuka održanog nakon 47 godina u Kostreni

Valentina Prokić

Drugo mjesto zauzela je mještovita splitska posada Luka Jerčić i Josipa Prosinečki dok su treći bili Galebaši Damir Vranić i Ivan Perović



KOSTRENA Jedriličarska posada kostrenskog Galeba Bojan i Vlado Grego pobjednici su Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu Šljuka koje se nakon 47 godina ponovno održalo u Kostreni, a na kojem je sudjelovalo šest posada.


Drugo mjesto zauzela je mještovita splitska posada Luka Jerčić i Josipa Prosinečki dok su treći bili Galebaši Damir Vranić i Ivan Perović. Prvog dana po buri od 10 do 15 čvorova odjedrena su dva plova, u subotu vjetra nije bilo, dok je u nedjelju po jugu od 5 do 10 čvorova odjedreno tri od pet predviđenih plovova.





Na tradicionalnoj Kostrenskoj regati za klase Optimist te ILCA 4 i ILCA 6 (nekadašnji Laser 4.7. i Laser Radial) 50-ak jedriličara imalo je nešto manje sreće s vjetrom pa je posljednjeg dana jedrenja uspješno održan samo jedan plov od planiranih šest što nije bilo dovoljno da bi se regata bodovala za županijsko prvenstvo.



Rezultati: ILCA 4 1. Grigor Pettener (Jugo), 2. Karlo Ugrin (Galeb), 3. Diego Merlin (Kvarner).
Optimist: 1. Mika Maglica (Galeb), 2. Juraj Lencović (Istra), 3. Borna Mohač (Val Crikvenica). Optimist do 12 godina: 1. Juraj Lencović (Istra), 2. Aleksandra Ivanova (Opatija), 3. Dominik Tokić (Punat).