PH u boćanju

Boćarice Čavle Škole boćanja žele naslovom prvaka proslaviti deseti rođendan

Valentina Prokić

Nikol Marelja-Bošnjak/Foto Arhiva NL

Nikol Marelja-Bošnjak/Foto Arhiva NL

Dobro smo se spremile, puno smo trenirale. Trebaju nam mirna ruka i čista glava, a onda će doći i rezultat rekla je boćarica Čavle Škole boćanja Nikol Marelja-Bošnjak



RIJEKA  Boćarice Čavle Škole boćanja i Labina danas od 10 sati u Boćarskom domu Podvežica igraju drugi susret finala doigravanja prvenstva Hrvatske. Prva utakmica u Labinu završila je neriješenim ishodom, a ekipa koja danas pobijedi na Podvežici bit će prvak Hrvatske.


– Očekujem tešku i napetu utakmicu. Dobro smo se spremile, puno smo trenirale. Trebaju nam mirna ruka i čista glava, a onda će doći i rezultat. Bilo bi lijepo osvojiti naslov jer bi to bio najbolji dar klubu za deseti rođendan i nagrada svim igračicama za uložen trud i rad – rekla je boćarica Čavle Škole boćanja Nikol Marelja-Bošnjak.


Remi u Labinu daje laganu prednost Čavjankama, kojima je Podvežica postala drugi domaći jog, dok ne završe radovi oko njihove dvorane Hrastenica.




– Ulovile smo jogove na Podvežici, navikle se, a igra se na terenima od pet do osam koji su teži od prva četiri. Tako da ipak imamo malu domaćinsku prednost – dodaje Marelja-Bošnjak, koja je u Labinu bila »prva violina« ekipe trenera Deana Klarića.


Iako se Labinjankama daje prednost u tehničkim igrama, u prvoj utakmici su se i te discipline drukčije rasplele.


– Ove sezone smo malo više uložile u klasiku. No, u Labinu smo uspjele izvući oba precizna izbijanja i štafetu. Sve ovisi kako treneri poslože ekipu i kako su igračice raspoložene. Moram reći da ja ipak više vjerujem u klasiku, nego u tehničke discipline – poručuje Nikol Marelja-Bošnjak.


Ako današnji susret završi remijem, u nedjelju od 10 sati na Podvežici će se igrati treća utakmica.


– Nadam se da neće biti potrebe za trećom utakmicom. No, novi remi bio bi još jedan dokaz da smo izuzetno kvalitetne ekipe. Prava je šteta što nema gledatelja u dvorani jer će današnji dvoboj biti itekako zanimljiv, a i nama je puno veći gušt igrati pred punim tribinama uz podršku naših navijača – zaključila je Nikol Marelja-Bošnjak.