PH u boćanju

Boćarice Čavle Škole boćanja u Labinu igraju prvu utakmicu finala doigravanja za prvaka

Valentina Prokić

Nikol Marelja-Bošnjak

Nikol Marelja-Bošnjak

Ne idemo s bijelom zastavom u Labin, nema predaje, idemo se boriti do posljednje boće – rekao je trener Dean Klarić



RIJEKA Boćarice Čavle Škole boćanja od 10 sati u Labinu igraju prvu utakmicu finala doigravanja prvenstva Hrvatske protiv istoimene domaće ekipe. Labin je osvajao naslov u posljednje dvije godine na završnim turnirima kojih je također bio domaćin u finalu protiv Čavjanki, no ove sezone se igra na dvije dobivene utakmice, a uzvrat je iduće subote na Podvežici.


– Konačno smo kompletni, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu znat ćemo nakon utakmice. Imali smo malih problema s izolacijama zbog kojih su se preskakali treninzi, ali nema izvlačenja. Znamo sve, nepoznanica nema, a dvije utakmice koje smo odigrali tijekom sezone i u kojima smo pobijedili nam trebaju biti pokazatelj. U zadnjih pet finala koje smo mi igrali, tri puta nam je Labin bio protivnik i tri smo puta izgubili. Vrijeme je za prekid dominacije Labina – rekao je Dean Klarić, trener boćarica Čavle Škola boćanja.


Prošle godine Čavjanke su izgubile uvjerljivo od Labinjanki, a od tada je ekipa ostala bez triju iskusnih igračica, Besarte Cocaj, Tee Čančarević i Virginije Bajrić. Posljednji put su boćarice sa Čavli naslov osvojile 2018. godine kada su u finalu pobijedile Komižu




– Imamo nove mlade snage, a od prve generacije ostale su Nikol Marelja-Bošnjak, Ira Nimčević, Carrolina Bajrić i Marina Svetić, zatim su tu Dorotea Maršanić i Dora Fućak te nove mlade djevojke koje polako stasaju – dodaje Klarić.


Obje ekipe su podjednake kvalitete, a domaći teren može i ne mora biti prednost. U posljednjem dvoboju u Labinu, boćarice Čavle Škole boćanja su pobijedile 14:10, a u prvom susretu su slavile u Rijeci 15:9.


– Labin je u maloj prednosti u brzinskim disciplinama jer imaju Riju Vojković koja je u dobroj formi. S druge strane mi smo se malo više ove sezone orijentirali na klasiku. Tek će se vidjeti hoće li to biti dovoljno za pobjedu. Ne idemo s bijelom zastavom u Labin, nema predaje, idemo se boriti do posljednje boće – zaključio je Dean Klarić.