Boćarski Kup prvakinja

Boćarice Čavle Škola boćanja opet nisu uspjele u finalu Kupa prvakinja: “Zadovoljne smo srebrnom medaljom”

Valentina Prokić

Cure su dale sve od sebe, nema im se što zamjeriti. Kod mlađih nedostaje još malo iskustva u ovakvim utakmicama – kaže trener Čavle Škole boćanja Dean Klarić



RIJEKA Boćarice Čavle Škole boćanja osvojile su srebro i titulu viceprvakinja Europe nakon što su u finalu Kupa europskih prvakinja poražene od ekipe domaćina Saint Vulbasa 13:5. Čavjanke su pružile dostojan otpor u finalu Francuskinjama, koje ipak imaju kvalitetu više.


– Prezadovoljan sam srebrom jer mi smo svoj glavni dio posla odradili u subotu kada smo osigurali plasman u finale. Finale je bilo nadogradnja, ali mi smo još miljama daleko od Francuskinja, iako smo im dobro parirali. U štafeti smo znali da ne možemo puno, a u preciznom je Bajrić vodila do zadnje tri boće, zatim ih je sve promašila, a Francuskinja je sve pogodila i bulin je odlučio pobjednika. Treba reći da su pucale dvije aktualne svjetske rekorderke jedna protiv druge jer je Mailemako do subote bila ženska seniorska rekorderka, a zatim joj se Carrolina pridružila. Da smo to izvukli, tko zna kako bi završilo jer ne bismo u zadnjim igrama trebali dobiti četiri, nego tri partije, a ovako je bilo 8:2 za Saint Vulbas. Kod takvog rezultata teško je očekivati ekstra senzaciju u zadnjim igrama. Cure su dale sve od sebe, nema im se što zamjeriti. Kod mlađih nedostaje još malo iskustva u ovakvim utakmicama jer se treba nositi i s tremom i s pritiskom i s publikom, a da to ne smeta igri. Trebaju nam ovakve utakmice da naša mladost odraste – rekao je trener Čavle Škole boćanja Dean Klarić, koji je odgojio već tri generacije mladih boćarica, sada stiže i četvrta.


– Sve je to super i one napreduju iz utakmice u utakmicu, samo im treba više ovako jakih susreta. Jelovica je puno pomogla s iskustvom. Dali smo na kraju Francuskinjama ruku, bile su bolje – dodao je Klarić.




Marina Svetić odigrala je sve Kupove europskih prvakinja s Čavjankama osim prvog 2014. godine te je već jednom ponijela srebrno odličje.


– Bilo je teško, ali odigrale smo baš dobro. Francuskinje su u top formi i pripremale su se za ovo, a mi smo s prvenstvom završile prije mjesec dana, nije isto samo trenirati i igrati utakmice. No u klasici smo se stvarno dobro držale. Možda jesam veteranka što se Kupa prvakinja tiče, ali i mene još uvijek lovi trema i osjećam pritisak. Naša najmlađa Dora Fućak je bez obzira na mladost pokazala da može, no njoj je to još uvijek prevelik pritisak. Sve u svemu, sretne smo i zadovoljne srebrom – rekla je Marina Svetić.


Saint Vulbas – Čavle ŠB 13:5

Rezultati, štafetno izbijanje (2:0): Fabry, Samuel – Bajrić, Nimčević 38/52:34/49. Bližanje i izbijanje u krug (2:0): Rives – Marelja-Bošnjak 24:18. Precizno izbijanje (2:2): Barthet – Jelovica 11:21, Mailemako – Bajrić 23:18. Brzinsko izbijanje (2:0): Barthet – Fućak 40/45:24/39. Par (4:0): Barthet, Ferriere – Nimčević, Marelja-Bošnjak 11:1, Mailemako, Richard (Samuel) – Svetić, Fućak 12:4. Pojedinačno (1:3): Rives – Jelovica 11:11, Richard – Bajrić 6:8.