PH u boćanju

Boćarice Čavle ŠB prokockale vodstvo, ali ipak stigle do vrijednog remija u prvom susretu finala doigravanja

Valentina Prokić

Nikol Marelja-Bošnjak/Foto Arhiva NL

Nikol Marelja-Bošnjak/Foto Arhiva NL

Remi je zapravo prednost za nas jer igramo doma i nadamo se da ćemo pružiti još bolju igru - rekao je Dean Klarić, trener grobničkih boćarica

LABIN – ČAVLE ŠB 12:12




RIJEKA Boćarice Čavle Škole boćanja remizirale su (12:12) protiv Labina u prvom susretu finala doigravanja prvenstva Hrvatske, igranog u Labinu. Prije zadnjih igara Čavjanke su vodile 10:6, no na kraju tu prednost nisu uspjele kapitalizirati.


– Kad imaš takvu prednost, onda ti je žao što nisi utakmicu priveo kraju u svoju korist. No, remi je dobar rezultat jer smo išli na gostujući teren s ciljem da osvojimo bod i to smo napravili. Ta žal je zbog prilike koju smo imali za oplemeniti tu prednost prije zadnjih igara. Vidjeli smo u ovoj utakmici kako neiskustvo utječe na mlade igračice, ali moram reći da meni kao treneru više znači dobiti dvije igračice za iduće sezone, nego osvojiti prvenstvo. Kod mene priliku za igranje dobivaju oni koji to zaslužuju jer ako netko odradi 40 od 50 treninga, onda zaslužuje dobiti priliku u utakmici – rekao je Dean Klarić, trener boćarica Čavle Škole boćanja.


Nakon prvih igara je bilo 4:4, a onda su Čavjanke ubacile u višu razinu.




Nikol Marelja-Bošnjak je svjetski potegnula, dobila je Riju Vojković u krugu. Također je odradila sjajno precizno izbijanje u kojem je pobijedila Jelovicu. Bilo je gotovo na trećoj poziciji. Pohvalio bih cijelu ekipu, a naše mlade snage će narasti s godinama i iskustvom baš u ovakvim utakmicama – dodao je Klarić.


Uzvratni susret igra se iduću subotu na Podvežici, a u slučaju novog remija, treća utakmica se igra odmah u nedjelju.


– Remi je zapravo prednost za nas jer igramo doma i nadamo se da ćemo pružiti još bolju igru. Bilo tko da pobijedi u subotu, postat će prvak Hrvatske. Vjerujem da možemo dodati još pola jedne igre i završiti utakmicu onako kako bismo htjeli. Želimo si darovati naslov za deseti rođendan kluba – zaključio je Dean Klarić.


Rezultati, pojedinačno (6:0): Klanac – Fućak 13:5, Jelovica – Marelja-Bošnjak 10:7, Vojković – Nimčević 11:5. Par (4:0): Tončinić, Jelovica – Nimčević, D. Maršanić 11:1, Tončinić, Klanjac – Petrović, Fućak 12:9. Trojka (0:4): Baran, Benazić, Vratonja – Bajrić, Svetić, Petrović 3:10, Baran (Cvečić), Benazić, Novaković – Bajrić, Svetić, D. Maršanić 0:13. Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Vojković – Marelja-Bošnjak 19:21. Brzinsko izbijanje na 3 (2:0): Vojković – Fućak 34/40:18/37. Precizno izbijanje (0:2): Jelovica – Marelja-Bošnjak 13:19. Precizno valjanje (0:2): Tončinić – D. Maršanić 21:37, Štafeta (0:2): Benazić, Cvečić – Bajrić, Nimčević 13/31:34/48