Počinje Prva liga

Boćari Vargona s povratnikom Dinkom Beakovićem jurišaju na naslov prvaka!

Denis Frančišković

Boćari Vargona

Boćari Vargona

Marinići su se ekspresno vratili među prvoligaše, a najvažniji cilj bit će očekivano borba za očuvanje prvoligaškog statusa. Do promjene je došlo i u struci, mjesto Vazmoslava Tibljaša preuzeo je Franko Sloković, bivši voditelj Istre Poreč i Pazina.RIJEKA Završila je stanka i za najbolje hrvatske boćare, završetkom nižih liga i današnjim prvim kolom oživjet će jogi u najelitnijem domaćem natjecanju u kojem će snage odmjeriti deset klubova, među kojima i dva županijska, Vargon i Marinići. Momčad Čede Vukelića na startu je gost Primoštena, dok će ona Franka Slokovića ugostiti Zrinjevac. Najbolje četiri momčadi izborit će završni turnir (final four) 4. i 5. travnja, dok će dvije ekipe napustiti prvoligaško društvo.


U najboljem riječkom i ponajboljem hrvatskom klubu došlo je do bitnih promjena. Očigledno, prošlosezonsko osmo mjesto djelovalo je poprilično razočaravajuće za ugled kluba i sve na Podvežici. I dovedena su zvučna pojačanja. I to domaća, ali i iz inozemstva. Dinko Beaković vratio se iz slovenskog prvoligaša Zabića, Marino Milićević vraća se nakon igranja za Zrinjevac, Noventu i Belluno, a Luka Kukuljan nakon što je branio boje Novente. U drugom su smjeru krenuli Dario Juričić (M. Gennari), Alen Dretvić (Lovran), Fran Jakominić i Alen Čajić (Marinići).


– Istina, dosta smo promijenili momčad. Došli su nam iskusni Beaković te Milićević i Kukuljan, sve redom naši nekadašnji igrači. S njima smo popunili discipline u kojima smo bili tanki prošle sezone. A to se prvenstveno odnosi na brzince. Dečki su napredovali, ali prošle sezone nismo bili spremni za nešto više. Glavni cilj ove sezone je plasman u play-off, a budući da je Vargon klub od ugleda koji se ne zadovoljava prosječnim rezultatima. Vjerujem u dobru izvedbu ove sezone i nadam se napadu na titulu državnog prvaka – kaže Čedo Vukelić, trener Vargona koji je pet puta bio prvak Hrvatske, posljednji put u sezoni 2014/15.

– Dinko je izuzetno iskusan, osvojio je sve što se dalo osvojiti. Pun je znanja i iskustva i još uvijek nam može pomoći. I u igračkom i savjetodavnom dijelu. Vjerujem da će sa svojih 62 godina bez problema igrati. Vitalan je i može dobro igrati – dodaje Vukelić.


Marinići su se ekspresno vratili među prvoligaše, a najvažniji cilj bit će očekivano borba za očuvanje prvoligaškog statusa. Do promjene je došlo i u struci, mjesto Vazmoslava Tibljaša preuzeo je Franko Sloković, bivši voditelj Istre Poreč i Pazina.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU