Treća boćarska liga

Boćari Svetog Jakova i Gornjeg Kraja odlučuju o novom drugoligašu, lokalni derbi za viši rang

Denis Frančišković

Vjeko Matetić, trener Jakovara/Foto Arhiva NL

Vjeko Matetić, trener Jakovara/Foto Arhiva NL

U slučaju jake bure ili kiše igrat ćemo na Podvežici - rekao Vjeko Matetić



RIJEKA Završnici se približava i Treća hrvatska boćarska liga Istra – Primorje, boćari Svetog Jakova i Gornjeg Kraja danas u Jadranovu odlučuju o novom drugoligašu. I to u utakmici u kojoj je »jakovarima« dovoljan neriješen ishod, a sudjedima pobjeda za drugoligašku promociju.


Igralo se po naputku HBS-a, četiri prvoplasirane ekipe su nakon skraćene lige odigrale mini ligu, na programu je treće kolo nastavka u kojem Sv. Jakov ima tri boda prednosti na čelu lige.


– U prvom dijelu u gostima smo odigrali bez pobjednika. Ovo je ovdašnji praznik boćanja, svojevrsni gradski derbi, Gornji Kraj je naselje iznad Crikvenice, a mi smo lokalna jedinica – kaže Vjeko Matetić, trener momčadi iz Jadranova.




Igrače remeti donekle rani početak utakmice od 13 sati. A problema bi moglo biti i s (ne)vremenom.


– U slučaju jake bure ili kiše igrat ćemo na Podvežici. Željeli smo prikladniji termin od 16 sati i zbog gledatelja kojih očekujemo u većem broju. Što očekivati? Turbo smo mlada ekipa, najstraiji igrač ima nam 28 godina, a u svojim redovima imamo mlade osvajače svjetskih medalja. Vjerujemo u povratak u Drugu ligu gdje želimo opet igrati zapaženiju ulogu – najavljuje Matetić. (D. F.)