Kvalifikacije boćara

Boćari Svetog Jakova dočekuju Mariniće u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman u Super ligu

Valentina Prokić

Uzvrat se igra 26. lipnja na Marinićima, također od 15 satiRIJEKA  Boćari Svetog Jakova, prvaci Druge lige, danas od 15 sati u Jadranovu dočekuju prvoligaše Mariniće u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman u Super ligu, kako će se od iduće sezone zvati dosadašnja Prva liga. Marinići su sezonu završili na šestom mjestu te za ostanak u Super ligi, koja će brojiti deset klubova, moraju u dvjema utakmicama biti bolji od Svetog Jakova.


– U obzir dolazi sve osim poraza, tako da imamo otvorenu priliku u uzvratu. Na našoj je strani prvoligaško iskustvo, kao i kvaliteta. Sveti Jakov je u sjajnoj formi jer su u natjecateljskom ritmu za razliku od nas kojima je sezona završila krajem ožujka – kaže boćar Marinića Luka Kukuljan.


Kvalifikacije u Jadranovu igrat će se na otvorenom, što može biti otegotna okolnost za Mariniće, koji svoje prvenstvene utakmice igraju u dvorani.
– Bit će jako teško, neki od nas nisu godinama igrali na otvorenom. Njihov je teren na sredini livade i bit će se jako teško prilagoditi – zaključio je Kukuljan.


Uzvrat se igra 26. lipnja na Marinićima, također od 15 sati.