Find your Flow

Na Delti blagoslovljen čamac uz pomoć kojega će najmlađi veslači Jadrana brzo na more

Luka Medak

Mladi veslači tijekom blagoslova čamca/ L. MEDAK

Mladi veslači tijekom blagoslova čamca/ L. MEDAK

Na blagoslovu čamca prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan te Zdravko Ivanković, pročelnik Grada za sport i tehničku kulturu



RIJEKA  Veslački klub Jadran postao je bogatiji za novi čamac. U sklopu projekta »Find your Flow! ROW!«, u kojem sudjeluje 240 djece s ciljem popularizacije veslanja, klub je dobio čamac koji će mladim veslačima omogućiti da konačno izađu na more. Povodom toga već tradicionalno se u klubu održao i blagoslov novog čamca, kojem su prisustvovali brojni članovi kluba.


– Krenuli smo u ambiciozan projekt u kojem smo omogućili djeci da se dobrovoljno uključe u trening u kojem bi se upoznali s veslanjem. Zbog toga smo organizirali projekt koji su prepoznali i Ministarstvo turizma i sporta, PGŽ i Grad Rijeka, zbog čega smo im jako zahvalni. Do sada smo imali samo jedan čamac, s ovim smo sada omogućili da sav taj veliki priljev djece što prije izađe na more – rekao je Ivo Zrilić, predsjednik kluba.


Na blagoslovu čamca prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan te Zdravko Ivanković, pročelnik Grada za sport i tehničku kulturu.




– Nama je iskreno zadovoljstvo da je Grad Rijeka mogao pomoći u nabavci čamca, upravo zato što je Rijeka sljedeće godine ne samo grad sporta, nego i Jadran slavi 100. godišnjicu osnutka – rekla je Krpan, dok je Ivanković dodao:


Jadran je napravio strahovit pomak u marketingu i privlačenju novih generacija. Morali smo pomoći, grad smo koji teče, pliva, roni, ali i vesla. (L. M.)